Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Miért adakozó a vállalkozó?

2012-04-09 19:05:37

Április 5-én újabb fejezettel bővült a gödöllői városvezetés, valamint a Rézgombos Szolgáltatóházat és mélygarázst építő vállalkozás közötti együttműködés többek által vitatott menete. A társaság közcélú felajánlást tett, hogy letudja a közterület-használati díj megfizetését. A gödöllői városatyák javarészének (10 igen és 1 nem szavazat, valamint 2 tartózkodás) tetszett az ötlet.

Vörös István, a Fidesz gödöllői önkormányzati képviselője korábban már feszegette, hogy a Rézgombos Szolgáltatóházat építő ELSZER INVEST Kft. nagyobb, a közterületbe benyúló részt kerítetett el a beruházás megvalósításához, amiért használati díjat kellene fizetnie. Javaslata április 5-ig nem talált meghallgatásra, mi több, Gémesi György polgármester cáfolta, hogy ez így lenne.

Öt nappal az építkezés tervezett, április 10-i megkezdése előtt azonban olyan indítvány született, ami egyfajta cserekereskedelemmel rendezheti a kérdést. A cég kérte a 800 négyzetméterre vonatkozó, bonyolult matematikai művelettel kiszámolt, valamivel több mint bruttó 4,8 millió forintos közterület-használati díj elengedését az április 10-e és december 31-e közötti időszakra.

Cserébe – mivel a hatályban lévő helyi rendelet alapján nem biztosítható díjmentesség – az ELSZER INVEST Kft. vezetése kötelezettséget vállalt arra, hogy bruttó 5,7 millió forintért a járművek egymást követő besorolására alkalmas guruló drosztot épít ki a taxisok számára. Ezen felül a közcélú felajánlás részét képezi az is, hogy a társaság 500 ezer forint értékben beszerzi a Mária-oszlop környezetének rendezéséhez szükséges növényeket.

A számok nyelvén mindez azt jelenti, hogy a fizetendő 4,8 millió forinttal szemben a cég 6,2 millió forintot kíván áldozni vállalásai teljesítésére. Úgyis fogalmazhatunk: 1,4 millióval többet akarnak adni, mint amit kapnak.

A vállalkozás szemszögéből nézve előnytelennek tűnő gálánsság szemet szúrt Vörös Istvánnak, aki azt firtatta: miért a cég mondja meg, hogy mennyibe kerül a guruló droszt? A kérdés úgy is felmerülhet, mondta a városatya, hogy miért támogatja a vállalkozó az önkormányzatot.

Képviselőtársa felvetésére Gémesi György úgy reagált, hogy az értelmezési hibákon alapul, amivel nem tud vitatkozni.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online