Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Indul a digitális vetítés a gödöllői moziban

2012-04-03 18:17:36

Az Oscar-díjas Alexander Payne tavaly bemutatott, Utódok című filmje volt az utolsó celluloid-szalagos alkotás, amit a Hamvay-kúria épületében található gödöllői moziban vetítettek. A sokat szolgált XENOLUX 2500 M típusú gép március 24-én forgatta meg a tekercset. Áprilistól már csak digitális, esetenként 3D-s vetítések lesznek a helyi filmszínházban.

Nincs mit tenni, a hagyományos, a Lumier-fivérek óta gyakorlatilag azonos technológiával készülő filmszalagok kora lejárt. Ezt ismerte fel a helyi mozi tulajdonosa, a gödöllői önkormányzat is, amikor tavaly ősszel – a közművelődési intézmény bérlőjével együttműködve – sikeresen pályázotta digitális fejlesztésre.

Az elmúlt hónapokban végrehajtott műszaki megújulás eredményeképpen eljött az idő, hogy Reményi Richárd, a mozi üzemeltetője befűzze utolsó tekercs, több kilométer hosszú celluloid-szalagos kópiát. A múlttal egy szál fehér szegfű „társaságában” szakító búcsúról március 24-én Fülöp Hajnalka, a Veresegyházi Kistérség újság munkatársa készített képeket és videofelvételt.

A digitálissá fejlesztett gödöllői moziban áprilistól áll(t) szolgálatba az új rendszer, ami lehetővé teszi a 3D-s filmek vetítését. Az első ilyen a John Carter című amerikai fantasztikus akciófilm lesz, ami április 5-én, csütörtökön 13.30 órakor debütál a gödöllői mozi filmvásznán.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online