Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Aktív állampolgári díj az USA nagykövetétől

2012-03-26 15:12:58

Új kezdeményezést indított útjára idén januárban az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége, aminek lényege, hogy a Budapestre akkreditált diplomáciai testület „aktív állampolgárokat” ismer el. Eleni Tsakopoulos Kounalakis nagykövet-asszony szerte az országban olyan magánszemélyeket és szervezeteket tüntet ki, akik/amelyek azon dolgoznak, hogy pozitív változást hozzanak közösségeik életébe.

Március 26-án, a kora délutáni órákban a képen balra látható Milánkovics Kinga, a gödöllői REGINA Alapítvány önkéntese, aktivistája vehette át az elismerést igazoló oklevelet a Művészetek Háza Gödöllő épületének rendezvénytermében. A tíz éve létrejött, önálló civil szervezetként 2005 februárja óta működő REGINA Közhasznú Alapítvány alapítója szerteágazó, nem csak a gödöllői, hanem a városon kívüli közösségek együttműködésének sikeres és eredményes koordináló tevékenységéért érdemelte ki a díjat, amit Eleni Tsakopoulos Kounalakis nagykövet-asszony személyesen adott át.

Milánkovics Kinga mindenkinek köszönetet mondott, akinek szerepe volt abban, hogy a nők anyagi és társadalmi függetlenségének növekedését, valamint a civil szerveződések összefogását szolgáló munkája során képes legyen megvalósítani céljait.

Megosztotta gondolatait az eseményen megjelentekkel Theresa Alfaro Daytner amerikai üzletasszony is, a Daytner Construction Group elnök-vezérigazgatója, aki kizárólag saját erejéből fejlesztette fel elismert vállalkozását az USA-ban, és emellett négy gyermeket nevel.

Ebben az esztendőben ez volt a harmadik ilyen rendezvény az országban. Az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége által meghirdetett Aktív Állampolgárság Éve keretében eddig a Baptista Szeretetszolgálat és a pécsi Murál Morál Mező vezetője, Katona Krisztina részesültek elismerésben.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online