Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gémesi György a MOB-elnökségben

2012-02-27 09:14:32

Tegnapi, tisztújítással egybekötött közgyűlésén a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elfogadta a január 1-jével hatályba lépett új sporttörvényből következően a magyar sportélet egyfajta ernyőszervezetévé vált testület alapszabályát. Borkai Zsolt maradt a MOB élén, a közgyűlésig alelnökként ténykedő gödöllői polgármester, Gémesi György elnökségi tag lett.

Összesen 173-an adhatták le voksaikat a Magyar Olimpiai Bizottság vezérkarára a szervezet február 26-i tisztújító közgyűlésén. Az elnöki teendőket 2010 novembere óta ellátó Borkai Zsoltot megerősítették tisztségében.

Az alelnökök névsora azonban gyökeresen megváltozott. Az új sporttörvényre, és ebből eredően a MOB alapszabályának módosítására visszavezethető személycserék érintették városunk polgármesterét, Gémesi Györgyöt is, aki 2000-től 2008-ig, majd tavaly márciustól volt a honi olimpiai bizottság alelnöke.

Gémesi ezúttal nem lett tagja az öt főből álló alelnöki körnek, mivel oda az olimpiai tagozat-, a nem olimpiai sportágak-, a szabadidősport-, az egyetemi-főiskolai és diáksport országos szintű reprezentánsai, valamint a fogyatékosokat versenyeztető sportszervezetek képviselői delegálhattak jelöltet. A Magyar Olimpiai Bizottság elnökségében viszont helyet kapott Gémesi György, akit a közgyűlés tagsága 115 támogató vokssal juttatott a titulushoz.

Címkék

Gémesi, MOB, elnökség


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online