Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllőn hál az éhségmenet

2012-02-12 18:35:49

Az esti órákban Gödöllőre, az MSZP Ady Endre sétányon található irodaházához érkezett a Miskolcról február 6-án, hétfőn indult Munkát, kenyeret menet. A mintegy 30 főből álló csoport február 13-án, hétfőn 7 órakor folytatja útját a végcél, a budapesti Kossuth tér felé. Aki egyetért követeléseikkel, csatlakozhat hozzájuk.

Emlékezetes, hogy a borsodi megyeszékhelyről indult kezdeményezés szervezői azért döntöttek a rendkívüli hidegben lezajló, közel 200 kilométeres gyalogmenet meghirdetése mellett, hogy felhívják a parlamenti döntéshozók figyelmét: az élet egyre keservesebb az egyszerű emberek számára. A tartalékok a reménnyel és a türelemmel együtt elfogytak! Magyarul: elég volt! A kistelepüléseken élők munkát, kenyeret, és a megélhetéshez elég bért követelnek maguknak. Közel egyhetes gyaloglás után az éhségmenet tagjai nem sokkal délután 5 óra előtt érkeztek meg Gödöllőre. A hatvani, aszódi és isaszegi szimpatizánsokkal kiegészült demonstrálókat az MSZP Ady sétányon lévő irodaházánál várták, ahol székelykáposztával és süteménnyel vendégelték meg őket. Az épületet azonban nem csak egy étkezés időtartamára vehették birtokba a hosszú úttól kissé elcsigázott tiltakozók, hanem vasárnapról hétfőre virradóra szálláshelyükként is szolgál a ház.

A menettel Miskolctól együtt gyalogló szocialista párti országgyűlési képviselő, Nyakó Istvánon kívül, az MSZP prominens alakjai közül mások is felbukkantak Gödöllőre érkezett demonstrálók között. Szanyi Tibor honatya, valamint Tóbiás József, a párt Pest megyei elnöke és parlamenti frakcióigazgatója kötetlen beszélgetéseik során elismerően nyilatkoztak az emberek kitartásáról és támogatásukról biztosították a megélhetésükért harcolókat.

Azok a gödöllőiek, akik egyetértenek az éhségmenet tagjainak követeléseivel, február 13-án, hétfőn 7 órakor az Ady sétányon, a munkaügyi központnál, vagy a Szabadság úton (3-as főút) csatlakozhatnak a demonstrálókhoz. A demokrácia iránt elkötelezett szervezők szerint akár néhány perces, vagy órás szolidaritás is erősítheti az általuk képviselt ügyet. A csatlakozni szándékozóktól azt kérik, hogy személyigazolvány és lakcímkártya legyen a zsebükben. A Munkát, kenyeret menete az év első parlamenti ülésnapján, február 13-án, hétfőn, a terv szerint 15 órakor ér a budapesti Kossuth térre, ahol szónoklatokkal fűszerezett népgyűlést tartanak.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online