Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Átvették a Gödöllő Kultúrájáért díjat

2012-01-22 17:21:34

Január 22-én – arra emlékezve, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon végzett a Himnusz kéziratának letisztázásával – a Művészetek Háza színháztermében rendezték meg Magyar Kultúra Napi városi ünnepséget.

A színvonalas zenei és prózai betétműsorokkal kísért eseményen ezúttal is átadták a helyi önkormányzat által tizenhárom évvel ezelőtt alapított Gödöllő Kultúrájáért díjat. Az elismerő cím odaítéléséről a gödöllői képviselőtestület tagjai december 8-i ülésükön határoztak. Az előzetesen közzétett felhívásban öt magánszemélyre és egy közösségre érkezett jelölés. Városvezetőink döntése végül Őriné Nagy Cecíliára, a Gödöllői Városi Múzeum muzeológusára, valamint Fodor Lászlóra, a Fréderic Chopin Zeneiskola klarinét- és szolfézstanárára, a Hot Jazz Band oszlopos tagjára esett.

Őriné Nagy Cecília a gödöllői művésztelep hagyatékának ápolásáért és széleskörű muzeológusi ténykedése, kutatómunkája elismeréseként, Fodor László pedig igényes, színvonalas és sokszínű zenei tevékenységéért vehette át a városi kitüntetést és az azzal járó pénzjutalmat.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online