Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Rendőrségi legek Gödöllőn

2011-12-30 17:33:32

A Gödöllői Rendőrkapitányság munkatársai összegyűjtötték, hogy a hamarosan mögöttünk hagyott évben milyen legekkel szembesültek a helyi zsaruk a kapitányság illetékességi területén. A közlekedési kihágások és a bűncselekmények között egyaránt akadt meghökkentő eset.

A legtöbb bűncselekmény elkövetésével egy 30 éves gödöllői férfit gyanúsít a rendőrség, aki a világhálón keresztül kínált eladásra olyan, különböző típusú és értékű mobiltelefon-készülékeket, amikkel nem rendelkezett. Nem volt véletlen tehát, hogy a jóhiszemű vevők a vételár átutalását követően nem kapták meg a maroktelefonokat. Az ügyben eddig közel 100 sértett jelentkezett, akiket mindent egybevetve 3 millió forint körüli összeggel rövidített meg a csalással vádolt férfi.

A legtöbb szabálysértést elkövető személyre február 22-én, egy közúti igazoltatás során csaptak le a gödöllői rendőrök. A férfi úgy vett részt a forgalomban, hogy az általa használt, korábban a forgalomból kivont jármű okmányait nem tartotta magánál és vezetői engedéllyel sem rendelkezett. Ezen felül elmulasztotta a gépkocsi átírását, továbbá a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás meglétét sem tudta igazolni. Mi több, jogsértési lajstromát még a rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség megvalósításával is gyarapította.
Végül – tekintettel arra, hogy két éven belül nem volt ellene szabálysértési eljárás – 80 ezer forintos pénzbírsággal megúszta az ügyet.

A gödöllői zsaruk által elfogott, legtöbb körözés hatálya alatt álló személy egy 23 éves fiatal férfi volt, aki négy elfogatóparanccsal terhelten tartotta távol magát a hatóságtól. A március 26-án lekapcsolt férfit többrendbeli lopás és kábítószerrel visszaélés miatt kereste a rendőrség.

A legpechesebb elkövetők táborát az a három férfi alkotja, akik 2011 januárjában csoportos rablást követtek el. Látszatra semmit nem bíztak a véletlenre, hiszen az ellopott ékszereken és készpénzen kívül magukkal vitték a sértett személyes okmányait is. Csakhogy, amikor közúti ellenőrzés alá vonták őket, tévedésből az eltulajdonított iratot is átadták a rendőröknek. A járőrök azonnal gyanút fogtak, majd a jármű- és a ruházat átvizsgálása után a lopott ékszerek és a készpénz is előkerült. A bűncselekmény elkövetőinek csuklóján pedig kattant a bilincs.

Annak idején országos rekord volt az a legjelentősebb kategóriába sorolható sebességtúllépés, amit február 5-én mértek be a helyi rendőrök Gödöllőn, a Szabadság úton. A renitens járművezető 142 kilométeres óránkénti iramban száguldott a lakott területen megengedett 50 km/óra sebesség helyett.

A legmagasabb véreredményes ittas járművezetésre július 17-én, a délutáni órákban derült fény. A városunk lakott területén belül segédmotoros kerékpárral közlekedő férfi olyan fokú alkoholos befolyásoltság alatt vezette járművét, hogy a laboratóriumi vizsgálat 3,49 g/l alkoholszintet mutatott ki a vérében.

A legmagasabb összegű büntetést ittas járművezetés vétség elkövetése miatt rótták ki. Kárvallottja egy péceli férfi volt, aki gyorsított eljárás keretében 700 ezer forintos pénzbírsággal szembesült.

A legkülönösebb feljelentés egy globális méretű – többek között világhírű rajzfilmstúdió által készített mozifilmeket szinkronizáló színészek részvételével lezajló – összeesküvés feltételezése tárgyában érkezett a Gödöllői Rendőrkapitányságra 2011-ben. A bejelentő férfi elmondta: az összeesküvésről úgy szerzett tudomást, hogy fogászati kezelése közben mikrochipet helyeztek el a fogsorában, és azon keresztül hallja a titkos ügynökök rejtjelezett adásait.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online