Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Háromszor annyi tettenérés

2011-12-01 17:47:07

Együttműködési megállapodást írt alá a Gödöllői Rendőrkapitányság nevében Bozsó Zoltán rendőr dandártábornok, kapitányságvezető, illetve a városban működő Gödöllői Helyközi Értékvédő (HÉV) Polgárőrség és a Gödöllői Polgárőr Egyesület képviselője. A munkaértekezlettel egybekötött esemény helyszíne a helyi kapitányság épületének földszinti tanácsterme volt.

Bozsó Zoltán bevezetőjében kitért arra, hogy a jogszabályi változások szigorodtak, így Gödöllőn is csak olyan polgárőrök teljesíthetnek – akár a rendőrséggel közös, akár önálló – szolgálatot, akik szervezete együttműködést köt a rendőrkapitánysággal. A dandártábornok kiemelte: az előttünk álló ünnepi időszak fokozottabb odafigyelést igényel a rendvédelmi szervektől, és a lakosság biztonságérzetének fenntartásában, esetleges javításában számít a polgárőrökre is. Ennek elsődleges módszere az intenzív jelenlét a közterületeken. Ez attól függetlenül hasznos, hogy a belvárosban már működő térfigyelő rendszer eddigi tapasztalatai rendkívül kedvezőek, hiszen az elmúlt években, októberben és novemberben elkövetett 6-8 városközponti bűncselekményhez képest, az elmúlt két hónapban mindössze egyetlen bűnesetnél kellett intézkedniük a helyi zsaruknak.

A kapitányságvezető azt is elmondta, hogy az utóbbi időszakban 20 százalékkal csökkent a gépjármű-lopások száma, a betöréses lopásoké pedig nem változott. Jelentős előrelépés történt a tettenérések területén, amik száma megháromszorozódott. Ráadásul, ezen esetek döntő többsége – gyorsított eljárás keretében – bírósági ítélettel zárult.

Visszatérve a rendőrség és a polgárőrség együttműködésére, Bozsó Zoltán ismételten felhívta a figyelmet arra, hogy a hatékony közbiztonsági munkához jól látható polgárőrségre van szükség. Egyidejűleg kifejezte reményét, hogy a gödöllői polgárőr szervezetek rövid időn belül kellően megerősödnek, és eredményesen segítik a jogkövető polgárok érdekében végzett mindennapos rendőri munkát.
Gallyas Attila a Gödöllői Polgárőr Egyesület nevében, Néder Erzsébet pedig a HÉV Polgárőrség képviseletében szignálta a megállapodást.A rendezvényen jelen volt Pintér Zoltán alpolgármester is, aki úgy fogalmazott, hogy a törvényesen működő polgárőr egyesületek az együttműködés tekintetében mindig nyitott kaput döngetnek a gödöllői önkormányzatnál. Jelenleg ugyan két ilyen szervezet működik Gödöllőn, ám a helyhatóságnak csak az egyikkel, a HÉV Polgárőrséggel van anyagi támogatást is biztosító kontraktusa.

Némiképp kacifántosnak tűnhet a helyzet, mert évekkel ezelőtt a HÉV Polgárőrség akkori vezetése hiába kuncsorgott dotációért a Városházán, rendre elutasításra talált. Idén a Gödöllői Polgárőr Egyesület esett ki a pikszisből, amely viszont a korábbi esztendőkben élvezte az önkormányzat pénzügyi támogatását.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online