Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Parkolj és vonatozz Gödöllőn!

2011-10-19 23:36:24

Ha minden jól alakul, az idei esztendő végén Gödöllő is bekapcsolódik a parkoló-fejlesztési program keretében megvalósuló P+R (parkolj és utazz), illetve a B+R (kerékpározz és utazz) rendszerbe. Ezzel városunkban is elérhető lesz a kényelmes, biztonságos és környezetbarát közlekedés lehetősége.

A helyi önkormányzat, együttműködve a MÁV Zrt-vel, 130 millió forintot költ a vasútállomás melletti, közösségi közlekedési csomópontban található 3.770 négyzetméteres terület fejlesztésére, ahol hónapokon belül 109 személygépkocsi-parkoló (ebből 4 akadálymentes) és 104 férőhelyes kerékpártároló (ebből 6 akadálymentes, 12 pedig speciális igények – tandem, gyermek utánfutós kerékpár – kielégítésére alkalmas) létesül. Az utóbbi időben igencsak gazdátlanná vált terület rendezettségét növeli, hogy 1.800 négyzetméteren zöldfelület lesz.

A projektet 90 százalékban (117 millió forint) az Európai Unió támogatja. A beruházási feladatokat a MÁV Zrt. végzi, míg a gödöllői önkormányzat a parkolók – 10 évig kötelező – fenntartását és üzemeltetését vállalta magára. A P+R parkolók kivitelezője a Magyar Aszfalt Kft., a B+R tárolókat pedig a z AKL Mérnökiroda Kft. szakemberei alakítják ki.

A parkolók biztonságát közvilágítással és 24 órás térfigyelő rendszer üzemeltetésével növelik majd. A Gödöllőn hiánypótlónak tekinthető beruházás várhatóan decemberre valósul meg.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online