Vissza normál nézetbe Nyomtatás

25 év az egyetemi kollégistákért

2011-10-07 16:35:41

A gödöllői egyetem egykori rektora, a 2005-ben 70 éves korában elhunyt dr. Kocsis Károly emléktáblájának leleplezésével kezdődött ma délután a 25 év a kollégisták szolgálatában elnevezésű rendezvénysorozat a Szent István Egyetemen (SZIE), a kollégium F épületénél.

Kocsis Károlynak – aki két cikluson át, 1990-től 1996-ig vezette az akkoriban még Gödöllői Agrártudományi Egyetemként működött felsőoktatási intézményt – nem csak tábla állít emléket a jövőben, hanem egy sétány is. Az újonnan létesített közterület avatóján a nemzetiszínű szalagot Solti László rektor, az 1993-ban Gödöllőn mérnöktanári diplomát szerzett Nógrádi Zoltán országgyűlési képviselő, és Birnbaum Helga kollégiumi titkár vágták át.

A kollégiumsor mögötti járdaszakasz egyes lapjain azoknak a neve olvasható, akik sokat tettek az intézmény fejlődéséért. Egyelőre 51 személy érdemelte ki ezt a dicsőséget, ám a névsor – miként Bujáki Gábor főigazgató fogalmazott – folyamatosan bővülhet.

A Szent István Egyetem Gödöllői Kollégiumok Önkormányzata, az Egyetemi Kollégiumi Alapítvány és a Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (PMVA) által szervezett program a kollégium B épületének Gorka-termében folytatódott, ahol előadásokkal és visszaemlékező beszédekkel idézték fel mindazt, amivel a gödöllői egyetem kollégiuma az elmúlt negyed évszázadban büszkélkedhet.

Feloldandó a protokolláris eseményeket, kollégisták – kollégiumi vezetők focimeccs, Laci-konyhás eszem-iszom, valamint hajnalig tervezett mulatság is szerepelt a rendezvénysorozat programjában.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online