Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Idén elmarad a díszpolgár-avatás

2011-06-30 08:48:26

A 2011-es esztendő lesz az első olyan év a Gödöllő Város Díszpolgára kitüntető cím 1996-os újraalapítása óta eltelt másfél évtizedben, hogy senkit nem tisztelnek meg ezzel a titulussal településünkön. A miértre többen is keresik a választ, hiszen nem arról van szó, hogy nem volt jelölt. Sőt, több is akadt, akik közül választani lehetett volna.

Ezt azonban nem tehették meg a gödöllői képviselőtestület tagjai, mivel Gémesi György polgármester erre nem adott lehetőséget. Döntését azzal indokolta, hogy a hozzá eljuttatott ajánlások vagy nem feleltek meg a kiírásnak, vagy a javasolt személyek a beküldött méltatások alapján más városi elismerést érdemelnek meg.

A polgármester véleményét nem mindenki osztja. Az egyik jelölő Kovács Barnabás (MSZP) volt, aki Körösfői Lászlót ajánlotta a városvezető figyelmébe.
- Nem kívánom összehasonlítani az általam ismert díszpolgár-jelöltek érdemeit, de abban biztos vagyok, hogy a választék idén is alkalmas lett volna arra, hogy valaki megkaphassa a település legrangosabb kitüntetését. Nehezményezem, hogy a polgármester arra sem méltatta a testület tagjait, hogy legalább átbeszélhessük a javaslatokat.
Gémesi hozzáállása számomra azt bizonyítja, ha neki valami nem fontos, akkor az ne is történhessen meg. Valahol azonban megértem, hiszen idén nincs választás, tehát kisebb a szereplési kényszer is. Kíváncsian várom, hogy 2014-ben is így dönt-e.

A Fidesz helyi szervezete nevében javaslattal élt Vécsey László így kommentálta a nemleges döntést:
-  Meglepett a hír, hogy a több kitűnő jelölés ellenére, Gödöllőnek egyáltalán nem lesz az idén újabb díszpolgára. Barátaink és támogatóink javaslatára a Fidesz Gödöllői Szervezete nevében magam is nyújtottam be ajánlást az együttesen tizenháromszoros fogathajtó-világbajnok Lázár-testvérek személyére. Mindkettőjükre egyszerre, hiszen a gödöllői rendelet ezt lehetővé teszi, és a köztudatban egymástól elválaszthatatlanok. Meggyőződésem, hogy minden magyar település boldogan üdvözölné, ha őket díszpolgáraivá fogadhatná.
Ha más, még érdemdúsabb jelöltek szorították volna le őket – persze csak időlegesen – a pályáról, megérteném, hiszen Gödöllő valóban bővelkedik érdemes személyiségekben. Így azonban érthetetlen a képviselőtestület határozata. Ezek szerint, ha csak a Lázár-fivérek kaptak volna jelölést, eredmények ide, hírnév oda, ők akkor sem feleltek volna meg a gödöllői képviselők ízlésének?

Nem maradt díszpolgári cím nélkül Vili és Zoli
Domonyban megvalósult az, ami Gödöllőn meghiúsult. A szomszédos település vezetése ebben az évben Lázár Vilmosnak és öccsének, Zoltánnak ítélte oda a díszpolgári címet. A kitüntetést a hétvégi falunapon adták át.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online