Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Solti László marad a Szent István Egyetem rektora

2011-04-21 07:43:12

Április 20-án ismét Solti László akadémikust, a Szent István Egyetem (SZIE) jelenlegi vezetőjét választották az intézmény rektorává. A professzor 2007-ben kapott először bizalmat a gödöllői központú felsőoktatási intézmény vezetésére.

A 49 főből álló egyetemi szenátus tagjai három pályázóra, Csányi Sándor, Sikos T. Tamás és Solti László professzorokra voksolhattak. A második fordulóba Solti László és Csányi Sándor jutottak. Itt Solti László a szavazatok 73 százalékát nyerte el. A szavazás eredményeként a SZIE szenátusa Solti Lászlót javasolja rektori megbízásra a fenntartó Nemzeti Erőforrás Minisztériumnál.

Az újraválasztott rektor vezetői programjának az a mottója, hogy a Szent István Egyetemnek stabilizálnia kell a helyét az ország 10 vezető felsőoktatási intézménye között.
- Ambiciózus, de megvalósítható, sőt, megvalósítandó célom
– nyilatkozta –, hogy felküzdjük magunkat a legjobb öt hazai felsőoktatási intézmény közé. Ehhez szívesen adom a nevemet és hajlandó vagyok mindent megtenni érte. Másfelől azonban elemi feltétel, hogy erősítsük egyetemünk tudományos kapacitását, nagynevű tudósok „diktálják”a tempót és az irányt, akikből minél többel szeretnénk találkozni. Egészében szélesíteni kell a Szent István Egyetem kutatói bázisát az oktatói karban. Ha ezek a felismerések érvényesülnek, és a meghirdetett program mögé a „messzelátók” és az egyetem vezetése is felsorakozik, akkor nagy esélye van annak, hogy megvalósítjuk, amit elhatároztunk. Ezáltal elérhetjük, hogy egyetemünk méltó bázisa lesz az európai tudományosságnak, a világ tudományos infrastruktúrájának.

Az egyetem valamennyi kampuszán élő televíziós közvetítésben látható rektorválasztó szenátusi ülés előtti héten a jelöltek három közös fórumot tartottak, amiket a hallgatói önkormányzat, az egyetem valamennyi polgára, illetve az egyetemi diákság számára hirdettek meg. Ezen kívül a kandidálók teljes rektori pályázati anyagait bárki megtekinthette az egyetemi honlapon.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online