Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Korszerűsítik a városi idősek otthonát

2011-03-29 12:11:06

A közbeszerzési eljáráson nyertes, kartali székhelyű AMBRUS Acélszerkezet Gyártó és Építő Kft. szakemberei már nekiláttak az Ady sétány 56. szám alatt található Egyesített Szociális Intézmény belső átalakításához és energetikai korszerűsítéséhez. A gödöllői önkormányzat által fenntartott intézmény fejlesztését az Európai Unió csaknem 54 millió forinttal támogatja. A kivitelező közel 73 millió forintos bruttó ajánlatával jutott a munkához, amit május 9-ig kell elvégeznie.

Március 28-án lezajlott az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával megvalósuló projekt sajtótájékoztatóval egybekötött nyitórendezvénye. A szociális otthon korszerűsítésének legfőbb célja, hogy – az épület belső átalakításán, akadálymentesítésén és az eszközbeszerzésen túl – hozzájáruljon a társadalmi befogadás erősítéséhez szükséges szolgáltatások és infrastruktúra fejlesztéséhez, ami révén humanizált, személyes gondoskodást nyújtó intézményi környezet jön létre.

Czeglédi Ingrid, az intézmény élére március 1-jén kinevezett vezető érdeklődésünkre elmondta, hogy a megújulást követően az idős emberek 2, 3 és 4 ágyas szobákban élnek majd, szemben a mostani 5-6 ágyas lakrészekkel, ezáltal minden ellátott részére biztosítani tudják a törvény által minimálisan előírt 6 négyzetméter/fő életteret. Bővül a vizesblokkok száma: az eddig három fürdőszoba helyett hat lesz, és megduplázódik, azaz, hétről tizennégyre emelkedik a wc-k száma is. A terápiás (relaxációs) szoba létrehozásával megvalósíthatóvá válik a lakók komplex gondozása. Ennek lényege, hogy a fizikai, egészségügyi, mentálhigiénés ellátást és foglalkozatást egy speciális eljárással tervezik kiegészíteni. Olyannal, ami lehetőséget ad a magatartási problémák kezelésére, a lakók megnyugtatására, a feszültségoldásra, a dologi világgal való kapcsolatuk „szinten” tartására és elősegítésére, valamint az érzékelés aktivizálására is.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online