Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Statisztika-hamisítás a gödöllői rendőrségen?

2011-03-14 08:47:19

A hvg.hu értesülése szerint a Gödöllői Rendőrkapitányság is érintett a minap kirobbant statisztika-hamisítási botrányban. Ezt az információt a rendőrség ugyan hivatalosan nem kívánta kommentálni, ám annyi bizonyos, hogy Hatala József országos rendőrfőkapitány feljelentést tett az ügyészségen, ahol vizsgálat indult.

Hogy milyen következményekkel jár majd, ha a gyanú beigazolódik, egyelőre nem tudni. Bonyolíthatja a dolgot, hogy bár a kapitányságon folyó munkáért a rendőrkapitány felel, a vezető hivatkozhat arra, hogy az adatokat a beosztottak bocsátották a rendelkezésére. Viszont fordítva is igaz lehet a magyarázkodás, ha a munkatárs úgy érvel, hogy a bűnügyi statisztika készítése során felettese utasítását követte.

A hírek szerint a statisztika-hamisítással terhelt időszakban nem a helyi kapitányság jelenlegi vezetője, hanem elődje, dr. Mihály István irányította a gödöllői központú szervezet munkáját. A rendőrségi főtanácsos tavaly novemberben városunkból a Nógrád megyei Rendőr-főkapitányság élére került.

A várhatóan még számos érdekességgel szolgáló ügy egyik alapkérdése lehet, hogy ki(k)nek állt érdekében a Gödöllői Rendőrkapitányságot a történet középpontjába helyezni egy olyan jelenséggel kapcsolatosan, amiről rendőri berkekben köztudott, hogy az utóbbi években szinte országos gyakorlattá vált.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online