Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Átvilágítják az Erzsébet-hotel üzemeltetőjét

2011-02-28 08:04:27

Továbbra sem egyértelmű, hogy elvethető, vagy megdől az a polgármesteri mondat, miszerint a három évvel ezelőtt átadott, Erzsébet királyné névre keresztelt belvárosi szálloda „a városnak nem kerül egy fillérjébe sem”.

Az eddig is nyilvánvaló volt, hogy a beruházóként aposztrofálható Öresund Holding Kft. létrehozta a G-Magistratus Zrt-t, amelynek a cégadatok szerint 2009 februárja óta egyedüli részvényese településünk önkormányzata, méghozzá közel 1,6 milliárd forinttal. Ez a társaság 2008-ban csaknem 53 millió forintos, 2009-ben pedig 74,6 millió forintos veszteséggel rukkolt elő. A tavalyi mutatók még nem ismertek, a negatívum növekvő tendenciája azonban cseppet sem tűnik megnyugtatónak. Főleg annak tudatában nem, hogy az önkormányzat közpénzből gazdálkodik.

Tavaly december 16-án, Gödöllő idei költségvetési koncepciójának tárgyalásakor a G-Magistratus Zrt. 2011-es üzleti tervének irányszámai még nem álltak a döntéshozók rendelkezésére. Ami ennél aggasztóbb, hogy a városi büdzsé február 3-i elfogadásakor sem. Sőt, a február 24-i képviselőtestületi ülésen is homály fedte a társaság idei üzleti tervének irányszámait. Vörös István (Fidesz) ez irányú kérdésére Gémesi György polgármester annyit árult el, hogy szakértőket bíztak meg a cég átvilágításával, és a pénzügyi röntgen után tisztázódhatnak a városra háruló jövőbeni kötelezettségek.

A 2011-es gödöllői költségvetésből viszont annyi összeollózható, hogy a G-Magistratus Zrt. idén – az 50 százalékos eredményfelelősség figyelembevételével – 69 millió forintos bérleti díjat fizet be a helyi közkasszába. Ezzel szemben a város kifizet a cégnek a részvény-szerződés szerinti kamatra 95,7 millió forintot, illetve a részvények vételárának törlesztésére további 22 millió forintot. Csak ebben az évben a bejövő és a kimenő összegek egyenlege 48,7 millió forint. A gödöllői költségvetés kárára…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online