Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Címkézett sportpénz-emelés

2011-02-09 08:46:24

Amolyan „attól függ, honnan nézzük” kategóriába sorolható a gödöllői sportélet szereplőinek erre az évre jóváhagyott önkormányzati pénztámogatás összege. Mindent egybevetve ugyanis 46.488.000 forintos a keret, ami közel 10,5 millió forinttal több, mint a 2010-ben felhasznált 36 millió forintos dotáció, ám a gödöllői sportszervezetek, szakosztályok, iskolai sportcsoportok, vagy akár a sportalapítványok reprezentánsai mégsem csaphatják össze örömükben a tenyerüket, mivel a számukra szánt városi hozzájárulás egy fillérrel sem haladja meg a 2009-es és a tavalyi nagyságrendet.

A kiemelt egyéni és csapat sportegyesületek, szakosztályok taglétszám szerinti alaptámogatására 6,5 millió forint jut ebben az évben is. Ezen felül a Gödöllői EAC atlétái és vívói – eredményességükhöz mérten – 6,26 millió forinton osztozhatnak. A röplabdások, a Gödöllői Sport Klub szakosztályai (labdarúgás, futsal, kézilabda, asztalitenisz, terepsport) és a kézilabdások eredményességi keretét 7,54 millió forintban állapították meg.

A helyi sportalapítványok, azaz a FUT Alapítvány és a Gödöllői Sport Közalapítvány összesen 3,3 millió forintos, várhatóan fele-fele arányú anyagi segítségre számíthat a közkasszából, a Városi Diáksport Bizottságnak pedig 900 ezer forint jut a sporttámogatási keretből. A Polgármesteri Hivatal Sportirodája által ellátandó sportfeladatokra 1,7 millió forintos anyagi fedezetet különítenek el az idei esztendőben. A tavalyhoz képest változást jelent, hogy városunk vezetése idén 4,8 millió forintos, pályázati rendszerben elnyerhető összeggel kívánja motiválni az önkormányzati iskolákban működő sportcsoportokat (plusz 700 ezer forint), míg a kiemelt támogatásban nem részesülő helyi sportegyesületek 2011-ben csupán 5 millió forintos (mínusz 700 ezer forint) keretre pályázhatnak majd.

A rendelkezésre álló forrás sportkoncepcióhoz igazodó felosztására – február végén, vagy márciusban – már nem a sportbizottság tesz javaslatot, hiszen azt az új önkormányzati ciklusra megszüntették.

Az idei évre jóváhagyott közel 10,5 millió forintos többlettámogatás alapvetően két részre oszlik. A szeptembertől az általános iskolák 1-3. osztályaiban bevezetni tervezett városi egészség- és sportnevelési program előreláthatólag 5.448.000 forintot emészt fel. A fennmaradó 5 millió forintból a Táncsics Mihály úti sportcentrumban megvalósuló iskolai testnevelési órákat, diákolimpiai és iskolai versenyeket, egyéb szabadidős rendezvényeket és a városi sportnapot kívánják finanszírozni.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online