Vissza normál nézetbe Nyomtatás

10 éves a Lázár Lovaspark

2011-02-04 10:04:57

Ebben az évben ünnepli fennállásának 10. születésnapját a fogathajtó világbajnok Lázár-testvérek domonyvölgyi lovasparkja. A hírnév és az elismertség felé vezető első lépést a 2001-ben megnyílt Régi csárda, mint a park legfrekventáltabb elhelyezkedésű épületének átadása jelentette. Kialakításában a tér a térben elv érvényesült. A belső átriumos étteremből a csárda ablakain kitekintve, a szemlélő elé tárul a leírhatatlanul gyönyörű táj. Még a nyitás évében elkészült a romos juhhodályból felújított, modern versenyistálló, ahol a világbajnok lipicai lovak élik mindennapjaikat. A hazai és külföldi látogatók körében egyaránt népszerűvé vált lovaspark elmúlt egy évtizedéről és a közeljövőre vonatkozó elképzelésekről Darázs Györggyel, a létesítmény igazgatójával beszélgettünk.

- A nyitást követő évben a lovaspark további épületekkel gazdagodott. Átadták a második, Tornácos csárdát, ami egy klasszikus, régi stílusú parasztházhoz hasonlít. Kedves kis ablakaival, falain Barkóczi József lovas festményeivel, fa födémszerkezetével otthonos érzést sugároz.  Szervesen kapcsolódik hozzá a stílusosan trófeákkal és a vadászélet jeleneteit megörökítő metszetekkel díszített Vadász-terem. Ugyanebben az évben készült el az őshonos magyar állatfajtákat bemutató falusi udvar, valamint a versenyistállóhoz kapcsolódó Világbajnokok terme, ahol megtekinthető az együttesen tizenháromszoros világelső Lázár-testvérek fogathajtó kocsijai, világbajnoki érmei, díjai és kupái.

- A mai állapotot tekintve, a fejlesztés ezt követően sem állt meg.

- Valóban, az elmúlt egy évtized folyamán szinte minden évben történt valami. Ezek közé sorolható a szabadtéri parkosítás, a díszburkolatok cseréje és a népművész által faragott lófejes padok kialakítása a teraszokon, vagy a tribün ülőhelyeinek, fény- és hangtechnikájának bővítése, az útbaigazító táblák kihelyezése, a díszvilágítás, illetve a gyermek kalandpark létesítése. A csárdákban a padok cseréje székekre, a burkolat csere és a kandalló építése jelentett előrelépést, majd a beépített hangtechnika megvalósítása, a légtechnika fejlesztése és a vezeték nélküli internet-elérés kialakítása is megvalósult.


- Ma már azonban nem kettő, hanem három csárda várja a szórakozni, kikapcsolódni vágyókat. De, gondolom, ezen felül is akadnak közönségcsalogató újdonságok?

- A növekvő igények kielégítésére 2008-ban megépült a harmadik, Tornyos csárda, ami impozáns megjelenése miatt rövid időn belül a vendégek által leginkább kedvelt teremmé vált. A XIX. századot idéző ácsszerkezete, kézzel festett, dupla félköríves oldalfalai a diszkrét toronnyal bővítve különleges és egyedi megjelenést kölcsönöznek a helyiségnek. Teraszán alakítottuk ki a látványos, dupla tűztérrel rendelkező kemencét, ami a szabadtéri gasztronómiai élmények helyszíne. A kemencében sülteken kívül óriás serpenyőben, grillen és bográcsban készült ételeket is felszolgálunk.
Fontos még megemlíteni, hogy két évvel ezelőtt a Lázár-testvérek édesapja, Vili bácsi emlékére elkészült a rusztikus borospince, a hozzá tartozó bortrezorral.

- Gyanítom, a szakmai minősítő szervezetek sem nézték tétlen szemmel a lovaspark kínálatának színvonalát növelő törekvéseket?
-  Három éve már, hogy a Lázár Lovaspark elnyerte a Turizmus Minőségi Díjat (Q), valamint ezáltal az európai kritériumoknak megfelelő dupla Q-jel használatára is jogosultságot szerzett. Örömteli számunkra, hogy az elismerést 2011-ben újabb két évre meghosszabbították.


- A 10. születésnap milyen meglepetéseket tartogat a vendégek számára?

- A lovaspark fennállásának 10. évfordulója alkalmából akciókkal, új rendezvényekkel kedveskedünk vendégeinknek. Az egyik ilyen, hogy 10 %-os kedvezményt biztosítunk a lovasbemutató és az étkezés árából azoknak az egyéni vendégeknek, akik foglaláskor a „10 éves a Lázár Lovaspark” jeligére hivatkoznak. A lovaspark honlapján (www.lazarlovaspark.hu), valamint a Facebook oldalon havonta játékot hirdetünk meg, aminek nyertesei Lázár Lovasparkos, galléros pólót és a lovasparkba érvényes belépőket nyerhetnek.


- Lesznek extra rendezvények is?

- Igen. Idén – a honlapunkon elérhető, visszatérő rendezvényeken kívül – új eseményekkel is várjuk a látogatókat. Az első a február 19-i Valentin bál, amire invitálást kapott az a közel 500 pár, aki a Lázár Lovasparkban tartotta esküvőjét az elmúlt 10 év alatt.
Újdonság, hogy 2011-ben először lesz Gyermeknap. Május 29-én egész napos programokat kínálunk a család minden tagjának. Kedvezményes belépő ellenében gyermekműsor, lovasbemutató, kocsikázás, futószáras lovaglás, kézművesek, gyerek kalandpark, állatsimogató és sok egyéb játék várja kicsiket és nagyokat.
Augusztus 7-én, TáncoLÓ Fesztivál néven néptáncos-lovas fesztivált rendezünk a Lázár Lovaspark és az Egészség TV szervezésében. Ezen a napon hazánk leghíresebb táncház zenekarai, a Galga-mente és az ország legjobb táncegyüttesei lépnek fel. Természetesen, lovasok, csikósok is közreműködnek és a lovasbemutató sem marad el.
S még valami. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy a Lázár Lovaspark nevében minden kedves vendégünknek és partnerünknek megköszönjem a 10 éves együttműködést.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online