Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Csökkent Gémesi György fizetése

2011-02-03 13:38:04

Hiába, a szabály, az szabály. A januártól Tarnai Richárd vezetésével működő Pest Megyei Kormányhivatal szerint mindenképpen az.

A szervezet irányítója levélben értesítette a városvezetést, hogy a gödöllői képviselőtestület a tavaly októberi alakuló ülésén szabálytalanul állapította meg Gémesi György polgármester havi illetményét, mivel Gödöllő első emberének nem bruttó 521.800, hanem 25 forinttal kevesebb, azaz, csak 521.775 forint jár havonta.

Ráadásul, Gémesi első számú helyettese, Pintér Zoltán alpolgármester jussával kapcsolatosan is talált kifogásolnivalót a regionális kormányhivatal: az ő esetében visszavonatták a részére október 3-a és 14-e közötti időszakra esően megítélt és jogosulatlanul felvett fizetést.

A gödöllői önkormányzat tagjai február 3-i ülésükön eleget tettek a törvényességi kifogásban foglaltaknak, és korrigálták a bagatell jelzővel illethető „mulasztást”. Az érintettek pedig bejelentették, hogy teljesítik visszafizetési kötelezettségüket.

Egyet azonban talán figyelmen kívül hagytak a városatyák. Nevezetesen azt, hogy az illetmény összegének módosítását követően a polgármestert megillető 30 százalékos költségátalány mértéke is csökken. Ha jól számoltunk, egészen pontosan 7 forint 50 fillérrel havonta…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online