Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Világjátékok Gödöllőn?

2010-12-09 18:20:23

Ma még ugyan kissé távolinak tűnik, de az illetékesekben megvan a szándék, hogy Budapest és Gödöllő közösen pályázzon a 2017-ben esedékes Világjátékokra. Az 1981-ben útjára indított nemzetközi megmérettetés sorozat az olimpiai játékok programjában nem szereplő sportágak legnagyobb világversenyének tekinthető, és négyévenként, a nyári ötkarikás játékokat követő esztendőben rendezik meg.

Lebonyolítását tekintve a Világjátékok annyiban más, mint az olimpia, hogy a versenyeket és a sportágakat a már meglévő létesítményekhez és infrastruktúrához igazítják. Túlmenően, elérhető, hogy olyan versenyszámok is felkerüljenek a palettára, amiben a rendező ország sikeres.

Legutóbb, 2009-ben Tajvan adott otthont a Világjátékoknak, 2013-ban pedig Cali (Kolumbia) lesz a házigazda. Az eddigi ismeretek szerint a magyar kandidálásnak Moszkva, Fokváros és Wroclaw lehetnek a vetélytársai. Az európai helyszín csaknem biztosra vehető, hiszen a Világjátékok Nemzetközi Szövetségének (International World Games Association) vezérkara hajlik arra, hogy a 2005-ös duisburgi versenyek után 12 évvel ismét az öreg kontinensen találkozzanak a sportolók. Erősítheti a Budapest-Gödöllő rendezési igény pozitív elbírálását az is, hogy a magyar EU-elnökség kapcsán településünk legalább fél évig az események fókuszában lesz.

A pályázatot jövő januárban írják ki, míg a helyszín kijelöléséről szóló döntés május végére várható.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online