Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kizárt gödöllői Fidesz-tagok

2010-11-29 15:59:01

2010. november 29-i keltezéssel Szűcs Lajos, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség Pest Megyei Választmányának Elnöke határozatban értesítette az érintett gödöllői fideszeseket, hogy a választmány elnöksége – hivatkozva a párt alapszabályában megfogalmazott lehetőségre – a gödöllői szervezet 10 tagját (5 hölgyet és 5 férfit) kizárja soraiból. Az indoklásban egységesen az áll: a kizárt személyek bizonyíthatóan súlyosan sértették a Fidesz érdekeit a 2010-es önkormányzati választásokon azzal, hogy nyíltan egy nagy példányszámban megjelenő helyi lapban a Fidesz jelöltjei ellen, őket lejárató módon kampányoltak a Szövetség politikai ellenfelei mellett. Az első fokú határozat tíz fővel kurtítja a helyi szervezet létszámát

Futás Leventével, a Fidesz Gödöllői Szervezetének alelnökével készült, november 6-án közzétett interjúnkban már olvasni lehetett arról, hogy kizárási eljárás indult egyes, a Fidesz érdekével szembemenő gödöllői tagok ellen. A procedúra kezdeményezői indoklásként úgy fogalmaztak, hogy a kizárásra jelölt személyek az idei önkormányzati választási kampány során a Lokálpatrióta Klub támogatói voltak, és Fidesz-tagként külsős bizottsági helyeket kaptak, illetve fogadtak el a voksolás során győztes, Gémesi György fémjelezte szervezettől. Az ügy azóta megjárta az összes olyan hivatalos Fidesz-fórumot, amely jogosult volt meghallgatni a feleket, és javaslatot tenni a párt döntéshozóinak.

November 29-i keltezéssel Szűcs Lajos, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség Pest Megyei Választmányának Elnöke határozatban értesítette az érintett gödöllői fideszeseket, hogy a választmány elnöksége – hivatkozva a párt alapszabályában megfogalmazott lehetőségre – a gödöllői szervezet 10 tagját (5 hölgyet és 5 férfit) kizárja soraiból. Az indoklásban egységesen az áll: a kizárt személyek bizonyíthatóan súlyosan sértették a Fidesz érdekeit a 2010-es önkormányzati választásokon azzal, hogy nyíltan egy nagy példányszámban megjelenő helyi lapban a Fidesz jelöltjei ellen, őket lejárató módon kampányoltak a Szövetség politikai ellenfelei mellett.

A határozat első fokúnak minősül, az ellen a párt alapszabálya értelmében van lehetőség jogorvoslatra. A fellebbezés az országos választmányhoz juttatható el. Azonban, az első fokon kizárt tagok a tagsági viszonyukból, illetve esetleges választott megbízatásukból eredő jogaikat a fellebbezés elbírálásáig nem gyakorolhatják.

Adalékként szolgálhat az ügyhöz, hogy a Fidesz gödöllői csoportjának tagjai nem először jutottak a kizárás sorsára. Emlékezetes, hogy az 1998-as helyhatósági választás után nem csak kizárással szankcionálták az akkor még „koalíciós partnerként” kezelt Gémesi elleni összefogásban „bűnös” tagokat, hanem a helyi szervezetet is feloszlatták. Tizenkét év elteltével nagyot változott a világ…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online