Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Itt az idő a kizárásra?

2010-11-06 14:33:35

2010. november 6. Annak ellenére, hogy a Fidesz-KDNP gödöllői jelöltjeire október 3-án leadott szavazatok alapján a pártszövetség helyi reprezentánsai két – kompenzációs listás – mandátumhoz jutottak a városvezetésben, a bizottsági helyek szétosztásánál semmivel nem jártak jobban, mint az egy-egy képviselővel jelen lévő MSZP, vagy Jobbik. A történtek hátteréről Futás Leventét, a Fidesz Gödöllő Szervezetének elnökhelyettesét kérdeztük.

- Ön, valamint képviselőtársa, dr. Boros Andrea egyaránt két-két önkormányzati állandó bizottság munkájában vehet részt az elkövetkező négy évben. Mekkora beleszólásuk volt abba, hogy milyen szakterületen szeretnének dolgozni?
- Gyakorlatilag semmilyen. Kész tények elé állítottak: vagy elfogadom, vagy nem. Ha az utóbbit választom, még ennyi beleszólásom sem lenne a testületi munkába.


- Minimum furcsának tekinthető, hogy az elmúlt ciklusban Ön a városfejlesztési bizottság elnöke volt, mostantól pedig az egészségügyi bizottságot vezeti. Talán szerzett ehhez szükséges képesítést?

- Természetesen, nem szereztem képesítést hozzá. De nem is kell, hiszen Gödöllőn a bizottsági elnöki feladat legfeljebb levezető elnöki munka.

- A külsős, vagyis, nem képviselő bizottsági tagok között nincsenek ott azok, akik Fidesz-KDNP-s jelöltként indultak a választáson. Ugyanakkor vannak olyan, a párttagok és szimpatizánsok, akik befértek a bizottságokba. Hogyan lehetséges ez?

- Már négy éve is úgy volt, hogy Gémesi György polgármester úr határozta meg, kiket fogad be a külső bizottsági helyekre. Ez ma sem változott. Sőt, még javaslatot sem várt tőlünk. Ő maga nevezte meg, hogy kik lesznek a Fidesz által delegált külső bizottsági tagok: Dávid László, Mundruczó Péter, Kárpáti Viktor és Herbst Árpád.
Az MSZP és a Jobbik legalább saját maguk jelölhettek személyeket, mi nem. A felsorolt személyek (és még néhányan) a Lokálpatrióta Klubot támogatók voltak a kampányban. Ők „Fidesz tagként” külsős bizottsági helyeket kaptak, s fogadtak el. Ezzel a gesztussal, és a választások során nyilvánvalóvá tették, hogy Gémesi Fideszbe beépített emberei, akiknek a helyi szervezet belső  rombolása volt a feladatuk. Jelenleg Gödöllőn a KDNP-ben is hasonló helyzet van, ugyanis a városban nincs valójában KDNP, csak Lokálpatrióta Klubos KDNP-mezt felhúzó emberek.

- És mindez következmény nélkül marad(t)?

- A helyi Fidesz-csoport levonta a megfelelő következtetést, és a Fidesz érdekeivel szemben menő tagok ellen kizárási eljárást indítottunk el. Úgy látszik, Gödöllőn ez jelenti a demokráciát, és ilyen a polgármester úr viszonya a Fideszhez. A politikai kultúrához nem illő viselkedés véleményem szerint a rendszerváltással lejárt. Orwell óta tudjuk: „mindenki egyenlő, de a disznók egyenlőbbek”.
Minden híresztelés ellenére, mi, a gödöllői csoport, a Fidesz-vezetés teljes támogatását bírjuk. Mi itt a párt kinyújtott keze vagyunk, és mindent megteszünk azért, hogy az országos támogatottsági arányt elérjük, és a csoport elismertsége önkormányzati szinten is megfelelő helyre kerüljön az emberek fejében.


- Az is beszédesnek tűnik, hogy az új üléstermi elhelyezkedés szerint, az ellenzéki képviselők közül Önök ülnek a legtávolabb a polgármestertől. Véletlennek tartja ezt?

- Igen, az ülésrendben is az mutatkozik meg, hogy polgármester úr a Fidesz ellen dolgozik. Azt mondtam a választások előtt, hogy ha Gödöllőn megkérdezik az utca emberét, tízből hét azt mondja: persze, Gémesi Fideszes. Pedig nem. Gémesi kizárólag a saját maga pártján áll.  Mi ezt már az előző ciklusban is megszenvedtük. Vannak, akik alkatuknál fogva, engedve a csábításnak és a nyomásnak, elpártoltak a Fidesztől és átálltak a lokálpatriótákhoz. Mindezek ellenére, nekünk az a feladatunk, hogy tisztességes úton bebizonyítsuk választóinknak, méltók vagyunk a Fidesz (hűség) fogalmához, és elnyerjük a jobboldali érzelmű emberek elismerését itt, Gödöllőn.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online