Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Felfüggesztik a Szent István Egyetem fejlesztését?

2010-10-14 11:22:45

2010. október 14. Amennyiben a kormány rábólint a miniszterelnök által október 13-án közzétett válságadó csomagra, biztosra vehető, hogy felfüggesztik a Szent István Egyetem (SZIE) gödöllői kampusza meghatározó egységeinek évek óta tervezett fejlesztését.

Emlékezetes, hogy a helyi központú felsőoktatási intézmény szenátusa egy évvel ezelőtt megtárgyalta, majd – név szerinti szavazáson – többségi döntéssel elfogadta a konzorciumba tömörült Hérosz Építőipari Zrt. és a Reneszánsz Kőfaragó Zrt. közös ajánlatát a gödöllői kampusz főépületének és szemináriumi épületcsoportjának PPP-konstrukcióban (magántőke bevonása állami garanciavállalással) történő felújítására. Az összességében 6 milliárd forintot meghaladó rekonstrukció ötlete tavaly sem volt új keletű, hiszen 2006-ban már történtek lépések az egyetemi főépület és a hozzá csatlakozó, több mint négy évtizede létesült szemináriumi épületrész, valamint a statikailag igencsak vészes állapotban lévő aula homlokzati és épületgépészeti rendszereinek felújítása ügyében. Az akkori közbeszerzési eljárás nyertese a MASZER Zrt. lett, ám a cég időközben felszámolás alá került, így a folyamat szerződésbontáshoz vezetett.

Mivel Orbán Viktor bejelentése igencsak eltökélt szándékon alapult, a gödöllői egyetem bizonyos épületeinek megújulása nagy valószínűséggel áldozatává válik annak az intézkedésnek, ami kimondja, hogy a magán- és közszektor együttműködésével létrejövő, PPP-szerződéseket nem hagyja annyiban a kormány. A már futó PPP-kontraktusokat újratárgyalják, újakat nem kötnek, a meg nem kezdett beruházások szerződéseinek végrehajtását pedig felfüggesztik. Ez utóbbi körbe tartozhat majd a SZIE rekonstrukciója is.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online