Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Fábián visszafoglalta székét

2010-10-14 18:23:43

Október 14. Fábián Zsolt számára nem ismeretlen az alpolgármesteri tisztség. Az első, 1990-ben lezajlott önkormányzati választáson ugyan sokadszori – szó szerint kisírt – nekifutásra, de végül elnyerte az akkori gödöllői képviselőtestület tagjainak többségi támogatását, majd az 1994-es és 1998-as helyhatósági voksolás után is megőrizhette titulusát.

Gémesi György már-már örökös helyettesének városvezetői karrierjében 2002 ősze váratlan fordulattal szolgált. Történt, hogy a települést irányító grémium tagjainak fele nem kevesebb, mint tucatnyi esetben mondott nemet alpolgármesterré választására. Ebből eredően szűk másfél évig, egészen pontosan 2002. október 20-a és 2004. február 26-a között nem gyakorolhatta polgármester-helyettesi jogait.

Ezt követően azonban igen. Igaz, csupán 2006. október 12-ig, mivel a néhány nappal korábban megválasztott gödöllői képviselőtestületben – a lokálpatrióta klubosok nagyarányú győzelme miatt – nem jutott számára mandátum a kompenzációs listáról. A négy évvel ezelőtti önkormányzat alakuló ülésén, érdemei elismerése mellett, elbúcsúztatták. Csakhogy a Városházának nyugdíjasként sem fordított hátat, mivel főtanácsadóként foglalkoztatták.

Fábián Zsolt az idei, október 3-án lezajlott önkormányzati választáson csupán a Gödöllői Lokálpatrióta Klub kompenzációs listájának sereghajtójaként (12. hely) indult. Városatya most sem lett, ám a Fidesz által kifundált új önkormányzati rendszer a malmára hajtotta a vizet. No meg, Gémesi György és a számottevő lokálpatrióta klubos testületi többség, akik bizalmat szavaztak neki, mint társadalmi megbízatású alpolgármesternek. A svédasztalos fogadásokon előszeretettel fel-felbukkanó Fábián havi szinten bruttó 500 ezer forintos illetményre tarthat igényt a helyi közkasszából.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online