Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Pályahasznosítási tapasztalatok

2010-10-10 15:11:41

2010. október 10. Csaknem másfél évvel azt követően, hogy 2009 február végén, döntően a helyi önkormányzatban meghatározó többséggel rendelkező lokálpatrióta klubos képviselők jóvoltából, a Sports Evolution Kft. pályázat nélkül elnyerte az első ütemben közel 400 millió forint közpénzből felújított Táncsics Mihály úti sportcentrum működtetését, a gazdasági társaság illetékese beszámolt az elmúlt esztendő üzemeltetési tapasztalatairól.

Egészen pontosan a tavaly augusztustól az év végéig terjedő időszakról, mialatt – Vitális Szabolcs ügyvezető igazgató szóbeli bevallása szerint – a mintegy 3,5 millió forintos bevételt közel 4,5 forintos kiadás terhelte, azaz, a cégnek egymillió forintos vesztesége keletkezett. Az idei évre azonban már nyereséget prognosztizál a kft., amely ebben az esztendőben még 171 forintos óradíjat fizet a tulajdonos önkormányzatnak. Tegyük hozzá, az üzemeletető ennek fejében térítésmentesen, kizárólag a rezsiköltség megfizettetésével biztosít helyet iskolai testnevelési óráknak, illetőleg a városi labdarúgó egyesületeknek, ezen belül is elsősorban az utánpótláskorú csapatoknak. Túlmenően, magára vállalja a keresleti kockázatot, valamint a közüzemi díjak esetleges emelkedésében rejlő rizikót is.

A felnőtt bajnoki meccsek lebonyolítása tekintetében alulméretezettsége miatt nem hitelesíthető műfüves pálya rezsi óra díja nyáron bruttó 2 ezer forint, télen pedig 10 ezer forint. Üzleti alapon – függően az igényelt felülettől – 6, 10 és 15 ezer forintot kérnek el a bérlőktől a nyári időszakban, míg a téli hónapokban 10, 15, illetve 20 ezer forintot kell kifizetniük.

Ami az idei évre vonatkozó lehetőségeket illeti, a füves centerpálya átadásával, a strandfocira, strandkézilabdára és strandröplabdára kialakított játéktérrel, valamint a salakos teniszpályák működtetésével bővült a szolgáltatások tárháza. Ha minden az elképzelés szerint alakul, az üzemeltető 18,3 millió forint körüli bevételre tehet szert 2010-ben, miközben kiadásait 17,2 millió forintra saccolja. A költségek lajstromában meghatározó tételként szerepel a gáz-befúvás valamivel több mint 4 millió forintos anyagi terhe, a 3,6 millió forintos felújítási alap, a két fő járulékokkal együtt számolt béreként feltüntetett majd’ 2,3 millió forint és az elektromos áram 2 millió forintot meghaladó összege. Ezek részbeni fedezeteként a Gödöllői Sport Klubtól 6,25 millió forintot remélnek erre az évre, de számottevőnek nevezhető a szabadidősport képviselőitől várt 4,32 millió forintos forrás is.

Az üzemeltetői elvárásokat az idő lesz majd hivatott igazolni. Az üzemeltetővel szembeni elvárásokat pedig mindazok, akik igénybe veszik a sportcentrum szolgáltatásait. Egyelőre csupán annyi bizonyos: az üzemeltető tavalyi vesztesége és az idei évre tervezett nyereség nullszaldós gazdálkodást feltételez. Igaz, egyelőre csak papíron.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online