Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Bajkó Norbert döntheti el, vállalhatnak-e másodállást a gödöllői eü-központ dolgozói

2021-04-01 16:44:44

Miután az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló, tavaly év végén elfogadott törvény – mások mellett – úgy rendelkezik, hogy az egészségügyi szolgálati jogviszonyban álló személy további munkavégzésre irányuló jogviszony létesítése előtt köteles engedélyt kérni. A vonatkozó kormányrendelet megfogalmazása alapján az önkormányzati fenntartású egészségügyi szolgáltatónál foglalkoztatott egészségügyi szolgálati jogviszonyban álló személy esetében az egészségügyi szolgáltató vezetője a fenntartó által kijelölt személy engedélye szükséges.

A gödöllői Tormay Károly Egészségügyi Központ vezetője dr. Dunai György. A fenntartó gödöllői önkormányzat nevében Gémesi György polgármester azonban nem rá bízta ezt a jogosítványt, hanem a számára a képviselőtestület 2019 októberi alakuló ülése óta – akár minősített – szavazattöbbséget biztosító második számú alpolgármesterére, a körzeti jelöltként 34 szavazatot (1,8%) elnyert Bajkó Norbertre.

A helyi egészségügyi központban egészségügyi szolgálati jogviszonyban lévő személyek (főként orvosok, asszisztensek) esetleges másod-, netán harmadállását engedélyező Bajkónak a kérelem benyújtását követő 8 napon belül kell döntenie, és erről tájékoztatni a kérelmezőt, valamint az egészségügyi központ vezetőjét.

A témához köthető, hogy az új törvényi feltételek elfogadása értesülésünk szerint a gödöllői egészségügyi központ két orvosa számára nem volt vállalható, helyettesítésük és pótlásuk megszervezése folyamatban van.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online