Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kolozs Csaba vezeti a polgármester-jelöltek szavazólapi sorrendjét

2019-09-10 10:38:05

Július 26-án Áder János köztársasági elnök döntött, és október 13-ára (vasárnap) kitűzte a 2019. évi önkormányzati választást. Mindez azt (is) jelenti, hogy a polgármester- és képviselőjelölteket állítani kívánó pártok, valamint szervezetek számára elindult a visszaszámlálás. Az újonnan létrejövő helyhatóságok megbízatása 5 évre szól. Jelöltet aláírással lehetett ajánlani, a kézjegyek gyűjtése augusztus 24-én kezdődött és szeptember 9-én zárult (a kompenzációs lista bejelentése plusz egy napjuk volt az érintetteknek).

Gödöllő esetében a képviselőtestület létszáma legalább 14, legfeljebb 15 fő lehet. A kisebb testület akkor állhat fel, ha a polgármestert egyidejűleg valamelyik körzet képviselőjévé is megválasztják. Városunkban 10 egyéni- és 4 listás mandátumra aspirálhatnak a jelentkezők, ezen felül a polgármesteri székért külön megmérettetés zajlik majd.

Ezek után lássuk, hogy október 13-án kikre voksolhatunk Gödöllőn! Íme, a Helyi Választási Bizottság által nyilvántartásba vett – a szavazólapon sorsolás alapján kialakult sorrendben szereplő – jelöltek, valamint a kompenzációs listákon szereplők névsora!

Érdekesség, hogy öt évvel ezelőtt 3 polgármester-jelölt és 61 választókörzeti jelült szállt harcba a képviselői helyekért. Most 4 polgármester-jelölt és 51 körzeti kandidáló van. Egy kivétellel – a VI. számú körzetben (belváros) függetlenként próbálkozó Tóth Miklóst leszámítva – valamennyi jelölt párt-vagy civil szervezet delegáltja.

A jelölti- és kompenzációs listákkal kapcsolatosan érdemes megjegyezni, hogy, ha valaki visszalép, akkor kihúzzák, ezzel azonban a szavazólapon a jelöltek egymáshoz viszonyított sorrendje már nem változik meg.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online