Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Igazoló matricát kapnak és hatósági áron fuvaroznak a gödöllői taxisok

2015-05-19 17:33:14

Május 14-én a gödöllői képviselőtestület tagjai aktualizálással egyenértékű módosításokkal írták felül, és 10 igen szavazat mellett, két tartózkodással fogadták el a taxiállomások igénybevételéről szóló önkormányzati rendeletet, ami július 1-jén lép hatályba.

A változások közül az élre kívánkozik, hogy a – helyi taxiállomásokat engedély nélkül használók azonnali kiszűrése érdekében – jövőben igazoló matricát kell felragasztaniuk a taxisoknak autójuk szélvédőjére.
A 10 x 10 centiméteres, tárgyévre érvényes matricát (képen ennek tervezete) a polgármesteri hivatal erre illetékes irodája adja ki a gépjárművekre, abban az esetben, ha a taxis vállalkozó megfizette az éves szinten egy gépkocsira vonatkozó, nettó 22.500 forintos taxiállomás használati díjat. A gödöllői droszthasználati engedélyt minden évben meg kell újítani, és kiváltására a jövő évtől csak január 31-ig nyílik lehetőség.


A helyi taxisokkal történt előzetes konzultáció alapján, a szolgáltatók többségének kérésére – hatósági árként – beépült a rendeletbe a személyszállítási díjak összege. Júliustól Gödöllőn kötelező lesz a 450 forintos alapdíj, a távolsággal arányos, kilométerenként 280 forintos viteldíj, valamint az idővel arányos, percenként 70 forintos várakozási díj alkalmazása. Kivételes időszakban végzett szolgáltatás esetén a viteldíj megengedett mértékét kilométerenként 560 forintban határozták meg.

Az MSZP képviselője, Kovács Barnabás szerette volna elérni, hogy a díjak maximált árként jelenjenek meg a rendeletben. Kifejtette, hogy ebben az esetben lehetőség nyílna az olcsóbb fuvarra, és versenyhelyzetet teremtene az előírásoknak mindenben megfelelő szolgáltatók között, aminek előnyét az utasok élvezhetnék.
Indítványa nem kapott zöld utat. Főként azért, mert Gémesi György eltérő véleményen volt. A polgármester a fővárosban is bevezetett hatósági árakra hivatkozott, illetve arra, hogy a jelenleg Gödöllőn engedéllyel rendelkező 23 taxis vállalkozó közül tizennyolcan elfogadták a hatósági ár bevezetését.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online