Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A kormányzati elképzelésekkel való jó azonosulás irányába tolnák a városvezetést

2014-09-17 21:04:18

- Hiába lenne rá igény, nincs realitása annak, hogy ingyenes lehessen az M3-as autópálya használata Budapest és Gödöllő között – ezt Völner Pál mondta a Fidesz-KDNP gödöllői önkormányzati képviselőjelöltjeit bemutató ma esti lakossági fórumon. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastrukturális területért felelős volt államtitkára azonban hozzátette, hogy – hasonlóan a tehergépkocsikhoz – a személyautóval közlekedők számára is elképzelhető egyfajta használatarányos megoldás kidolgozása. Ehhez kompromisszumokra van szükség a helyi igények és szakmapolitika képviselői között, ami kellő érveléssel és együttműködéssel nem elképzelhetetlen.
- Lehet olyan társadalmi egyeztetést lefolytatni, ami – például – egy, a jelenleginél kedvezőbb összegért váltható megyei matrica bevezetéséhez vezethet – utalt egy lehetőségre a képen balra látható államtitkár.


Ezt követően Vécsey Lászlóra, a gödöllői központú választókerület egyéni országgyűlési képviselőjére hárult a feladat, hogy az Erzsébet királyné Szálloda báltermében bemutassa a kormánypártok helyi képviselőjelöltjeit. Elöljáróban a honatya leszögezte, hogy a Fidesz helyi szervezetének építése nem megy egyik napról a másikra, főleg Gödöllőn nem, ahol több mint egy évtizedes „ellenszél” van.  Az egyéni körzetekre sikerült felkészült jelölteket találni, a polgármester-jelölti posztra azonban nem. Legalábbis olyat nem, aki megfelelt volna az alkalmasság, az esélyesség és az el is vállalja hármas szempontrendszernek.
- Be kellett látnunk, hogy Gödöllőnek jelen pillanatban nincs olyan felépített embere, aki elindulhatott volna a Fidesz színeiben a polgármesteri tisztségért – ismerte el Vécsey László. – Ez azonban nem jelenti azt, hogy a három polgármester-jelölt közül valakit is támogatna a Fidesz Gödöllőn. Ezt a választópolgárok lelkiismeretére bízzuk – tette hozzá az országgyűlési képviselő, aki kihangsúlyozta, október 12-én a négy évvel ezelőttinél jobb eredményre számítanak, több egyéni körzetben remélnek győzelmet, és a listás mandátumokból is szeretnének részesülni. Ennek alapot adhat, hogy a tavaszi parlamenti választáson a Fidesznek kifejezetten kedvező volt a megítélése Gödöllőn.

- Ha sikerül jó eredményt elérnünk, azzal a városvezetést a kormányzati elképzelésekkel való jó azonosulás irányába tudnánk eltolni. A képviselőtestületbe bekerülő jelöltjeink munkáját az együttműködés jellemzi majd. Erre egyébként polgármester úr részéről is van készség, ami egy néhány hónappal korábbi egyeztetésen kiderült. De az is látszik, ez nem biztos, hogy hosszú életű lesz – fogalmazott Vécsey László.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online