Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Komlós János menne

2011-05-18 18:00:24

Dr. Komlós János április 29-én keltezett nyilatkozatában közölte, hogy május 31-i hatállyal lemond a gödöllői önkormányzat tulajdonában lévő G-Magistratus Szálloda Zrt-nél betöltött vezérigazgatói tisztségéről. A posztjáról távozni szándékozó direktor bejelentésével a várost irányító képviselőtestület május 19-én foglalkozik. Az ügyben megfogalmazott határozati javaslat szerint a gödöllői vezetés nem fogadja el Komlós lemondását.

Pontosabban, feltételekhez köti. Ahhoz a törvényi kitételhez, hogy ha a gazdasági társaság működőképessége ezt megkívánja, a lemondás csak annak bejelentésétől számított hatvanadik napon válik hatályossá. Jelen esetben július első napjaiban. Komlós Jánosnak addig tájékoztatnia kell a tulajdonost az Erzsébet királyné Szállodát üzemeletető G-Magistratus Zrt. gazdasági helyzetéről, és be kell nyújtania a társaság 2010. évi mérlegbeszámolóját.

Emlékeztetőül érdemes felidézni, hogy a G-Magistratus Zrt-t – amelynek a cégadatok szerint 2009 februárja óta egyedüli részvényese településünk önkormányzata, méghozzá közel 1,6 milliárd forinttal – 2008-ban csaknem 53 millió forintos, 2009-ben pedig 74,6 millió forintos veszteséggel rukkolt elő.

A 2011-es évre elfogadott gödöllői költségvetésben szereplő adatok alapján a G-Magistratus Zrt. idén – az 50 százalékos eredményfelelősség figyelembevételével – 69 millió forintos bérleti díjat fizet be a helyi közkasszába. Ezzel szemben a város kifizet a cégnek a részvény-szerződés szerinti kamatra 95,7 millió forintot, illetve a részvények vételárának törlesztésére további 22 millió forintot. A bejövő és a kimenő összegek egyenlege 48,7 millió forint. A gödöllői közkassza kárára…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online