Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Március 15-én belakták a város nappaliját

2011-03-15 14:23:19

Több szempontból is különlegesnek bizonyult idén a város március 15-i ünnepi programja. Nem az események tértek el a hagyományoktól, sokkal inkább a helyszínek hatottak az újdonság erejével. Először gyűltek egybe tömegrendezvényen az emberek a megújult, és ezen a napon hivatalosan is átadott főtéren, és ugyancsak először tapasztalhattuk meg, hogy miként zajlik a koszorúzás és a lovasok felvonulása a Petőfi-szobor beszűkített környezetében.

Az 1848/49-es szabadságharc és forradalom kitörésének 163. évfordulójával kapcsolatos gödöllői megemlékezés március 14-én, a kora esti órákban a helybéli ifjúság fáklyás felvonulásával kezdődött. A menet a Petőfi-szobortól rendőri biztosítás mellett gyalogolt ki a Dózsa György úti temetőbe, ahol tiszteletadást tartottak az Isaszegi csata emlékművénél. A műsorban Hegedűs Hanga és Bodó Balázs (Club Színház), valamint a Gödöllői Városi Vegyeskar tagjai közreműködtek.

Március 15-én, a nemzeti ünnep napján délelőtt népesült be a felújított főtér Városháza előtti része. A hivatalosan ezen a napon átadott főteret „a város nappalijának” nevező szavakkal tarkított, fő üzenetként az összefogást, mint erőt hangsúlyozó polgármesteri szónoklat előtt Németh Kristóf színművész, a Petőfi Sándor Művelődési Központ egykori (2002-2007) igazgatója lépett a publikum elé, hogy elszavalja a Nemzeti dal sorait névnapján. A folytatásban – Horváth Zoltán rendező és Széphalmi Zoltán koreográfus nagysikerű műsorában – a Gödöllői Városi Fúvószenekar és a Gödöllő Táncegyüttes tagjait, illetve a Gödöllői Fiatal Művészek Egyesületének két művészét, Miklós Krisztinát és Géczi Andrást láthatták-hallhatták az érdeklődők.

Ezt követően az ünneplő tömeg a mélygarázs-lejáró miatt szűkösebb környezetűvé vált Petőfi-szoborhoz sétált, ahol a koszorúzás után lovasok és fogatok vonultak fel a Tarsolyos Lovas Egylet szervezésében. A patások útvonala a korábbi években megszokottól eltérő volt. Mivel a főtér díszburkolatán nem masírozhattak keresztül, a Petőfi térnél a Bajcsy-Zsilinszky utca felé vették az irányt.

A gödöllői ünnepi események zárásaként, 17 órától átadták a másfél évtizede alapított Gödöllő Városért díjat a Művészetek Háza Gödöllő épületének színháztermében.

Címkék

március 15


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online