Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Júniustól több közpénzt emészt fel az orvosi ügyelet ellátása Gödöllőn

2023-06-01 15:17:36

Május utolsó napjával lejárt a gödöllői képviselőtestület és a debreceni székhelyű Központi Háziorvosi Ügyelet Kft. között 2021-ben létrejött szerződés, ami szabályozza a Szabadság tér 3. szám alatti épületben megvalósuló központi orvosi ügyeleti ellátást a városban.

A döntéshozók – beleértve a rendszerhez korábban csatlakozott szadai, isaszegi és mogyoródi településvezetést is – közbeszerzési eljárás kiírásának mellőzésével járultak hozzá a kontraktus meghosszabbításához.
Miután a Kormány megkezdte és folyamatosan hajtja végre az orvosi ügyeleti rendszer átszervezését, a szerződés határideje a szolgáltatás Országos Mentőszolgálat általi átvételének napja, de legkésőbb 2024. február 29-e.

A bér- és költségnövekedés miatt június 1-jétől drágul a szolgáltatás ellátása, ugyanis a jelenlegi 53,50 forint/lakos tarifa 63,50 forint/lakos nagyságrendű összegre emelkedik. Gödöllő esetében ez azt jelenti, hogy az év hatodik hónapjának első napjától az önkormányzat havonta 2.104.517 forintot fizet a szolgáltatónak a helyi orvosi ügyelet biztosításáért. A drágulás havi szinten 331.420 forintos többletforrást igényel.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online