Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Sportlövészet: világkupa-ezüstérmes lett Mészáros Eszter Limában

2023-04-15 22:31:08

Április 12-e és 17-e között Peru fővárosában, Limában rendezik meg a légfegyveres sportlövők aktuális világkupa-versenyét. A rangos eseményen a MATE-Gödöllői EAC szakosztályát két légpuskás hölgy, Mészáros Eszter és Lovász Dorina képviselte.

Április 14-én a vegyes csapatok (32 induló) 10 méteres viadalát bonyolították le, ahol Mészáros Eszter Péni Istvánnal (UTE) alkotott egy párt. A tokiói olimpián (2021) 7. helyen végzett kettős a selejtező során 627,6 kört ért el, amivel a 6. helyen végzett. Ezzel a teljesítménnyel a magyar páros nem jutott be a legjobb négy formáció részvételével lezajlott arany- és bronzpárharcba.

Április 15-én, a hölgyek egyéni versenyében (78 induló) a gödöllői hölgyek közül Lovász Dorina az alapverseny első felében lőtt, és 621,7 körig jutott (52. hely). Szucsák Mátyás másik tanítványa, Mészáros Eszter a második csoportban célzott, és – legjobb magyarként – 628,3 kört ért el, amivel a 9. helyen végzett. Ez a pozíció elegendőnek bizonyult a legjobb nyolc közé jutáshoz, mivel a 8. helyen zárt kínai versenyző csak ranglista-pontokért lőtt.

A nyolcas rangsor-viadal első körében Eszter holtversenyben a 6-7. helyen állt spanyol riválisával, így szétlövés döntött arról, hogy ki folytathatja a finálét. Ennek győztese egyetlen tized körrel a magyar lány lett, aki ettől szárnyakat kapva egészen az aranymeccsig menetelt. Itt a 19 éves kínai Zhilin Wang volt az ellenfél az egyik fél legalább 16 pontig zajló csatájában. Nyolc-nyolcig kiélezett küzdelmet láthatott a publikum, ám ezt követően a kínai lány elhúzott, és végül 17-9 arányban diadalmaskodott, amivel megszerezte az aranyérmet.
Eszter teljesítménye igencsak megsüvegelendő, mert az ezüstéremért járó értékes világranglista-pontok még jól jöhetnek a végelszámolásnál.


Április 16-án, az 50 méteres három testhelyzetes (fekvő, térdelő, álló) egyéni megmérettetéssel folytatódott és zárult a limai világkupa.
A 60 induló részvételével lezajlott alapverseny első részében Mészáros Eszter 576 körös (térdelő 191 kör, fekvő 193 kör, álló 192 kör) teljesítményt ért el, amivel összesítésben a 32. helyen végzett. A másik gödöllői sportlövő lány, Lovász Dorina az alapverseny második csoportjában 573 körig jutott (térdelő 193 kör, fekvő 194 kör, 186 álló kör), és a 43. pozícióban zárta a limai világkupát. Dorina ezt követően a 43 résztvevővel megrendezett kvalifikációs sorozatot is teljesítette: 576 körrel (190, 195 és 191 kör) a 17. pozíciót kaparintotta meg.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online