Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kik tanítják a gödöllői elsősöket ősztől?

2023-04-13 17:49:55

Március végén petíciót indított az aHang, amiben a pedagógusi pályán dolgozók jelezhetik, hogy amennyiben június 1-től érvénybe lép az – úgynevezett – közoktatási státusztörvény, elhagynák a tanári/tanítói pályát.

A kormány azt tervezi, hogy a hatodik hónap első napjától minden, a közoktatásban dolgozó személy (állami-, egyházi-, alapítványi- és magánintézményi alkalmazottak egyaránt) egy egységes jogállási törvény hatálya alá tartozna. A változásról az érintetteket képviselő szakszervezetek egyértelműen azt állítják, hogy az új jogszabály (közoktatási státusztörvény) mindenkire nézve rendkívül hátrányos rendelkezéseket tartalmaz, de a közalkalmazottak esetében a különbség drámai. Ráadásul, az érdekvédők úgy számolnak, hogy a közoktatásból már 16 ezer pedagógus eleve hiányzik.

A petícióhoz folyamatosan csatlakozhatnak a pedagógusok, akik nem kívánják vállalni a közoktatási státusztörvényben foglaltakat. Más kérdés, hogy ha a pályaelhagyók száma drasztikusan emelkedik, őszre könnyen előfordulhat, hogy „tanárhiány” lép fel egyes oktatási-nevelési intézményben.

Az utóbbi napokban szerkesztőségünkhöz is eljutottak hírek arról, hogy az állam (Dunakeszi Tankerület) által fenntartott gödöllői általános iskolák között is akad olyan, ahol jelenleg gondot okoz vagy igencsak bizonytalan az ősztől első osztályosokat tanító pedagógus-párok összeállítása.
Egyelőre csupán annyi tűnik biztosnak, hogy az április 20-21-én (csütörtök és péntek) lezajló beiratkozáskor a szülők akár olyan helyzettel is szembesülhetnek, hogy nem vagy csak részben nevesítik számukra azokat a tanítókat, akik kezébe kerül gyermekük szellemi fejlődésének jövője a szeptemberben kezdődő 2023/2024-es tanévben.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online