Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Tájékozódási futás: három gödöllői érem a Vértesben

2023-03-21 10:28:22

Az első igazi tavaszi hétvégén rendezték meg a 60. Tavaszi Spartacus Kupát a Vértesben, Gánt-Bányatelepen, a 2021. évi Szenior Tájfutó Világbajnokság erdei selejtező terepének helyszínén. A verseny tipikus középhegységi terepen zajlott, nem számítva a bauxitbánya területét, ami inkább Mars-felszínre jellemző tájat idézett.
A március 18-19-i hétvége országos rangsoroló futamnak minősült: szombaton középtávon, vasárnap pedig hosszútávon zajlott a versengés.

Az összetett eredmények alakulását az utánpótláskorú versenyzőknél a vasárnapi vadászrajt tette izgalmassá és igen szorossá, hiszen a versenyzők a szombati futam során szerzett hátrányuknak megfelelő különbséggel – ami lehetett akár pár másodperc is – kaptak rajtidőt és indultak a győztes után, így a célba érkezési sorrend egyben a verseny végeredményét jelentette.

A Gödöllői Kirchhofer József Sportegyesület tájékozódási futói három dobogós helyet szereztek a versenyen: Várszegi Zsombor a fiú 12-es korcsoportban (képen középen) és Nagy Norbert a fiú 14-es korosztályban (jobbra) egyaránt ezüstérmes lett, míg Kiss Kamilla a női 20-as csoportban aranyérmet nyert.

Rajtuk a kívül a gödöllői indulók közül Várszegi Gréta (lány 10) a 4. helyen végzett, Vajda Márk (fiú 14), Foris Máté (fiú 18) és Foris Dávid (férfi 20) az 5. pozíciót szerezték meg, míg Gyurina Márton (fiú 12) a 6. helyen ért célba.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online