Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Újabb fejlesztések indulnak a gödöllői egyetemen

2023-02-23 17:42:37

Több mint 3,3 milliárd forintos vissza nem térítendő uniós támogatásból négy campusán is korszerűsíti épületeit és fejleszti digitális infrastruktúráját a gödöllői központú Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE).

- A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem két évvel ezelőtti létrejöttekor az volt a cél, hogy egy erőtérbe hozzák a különböző agrár-felsőoktatási intézményekben meglévő tudást és innovációs hátteret, így segítve 21. századi színvonalon újjáépíteni a magyar agráriumot és élelmiszeripart. A 3,352 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból a gödöllői, kaposvári, keszthelyi és szarvasi épületeken infrastrukturális és energiahatékonysági fejlesztéseket hajtanak végre, amiket 2026-ig mindenütt befejeznek. Megújítják a gyakorlati oktatást segítő digitális infrastruktúrát is, aminek részeként a hibrid oktatáshoz eszközöket is beszereznek – mondta a bejelentéssel kapcsolatos február 21-i sajtótájékoztatón Gyuricza Csaba, az egyetem rektora.
A MATE az elmúlt másfél év alatt több mint 15 milliárd értékben fejlesztett, ebből csaknem 10 milliárd forintot tettek ki a gödöllői – a sportot is érintő – beruházások.

A magyar innovációs rendszer központi eleme az egyetemi hálózat – fogalmazott az eseményen Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) elnöke, aki kiemelte: a MATE fontos szerepet játszik a hazai innovációban, 50 milliárd forint fölött van az az összeg, amit az egyetem fejlesztésre költött, ebből csak az NKFIH-val fennálló szerződésállományuk 21 milliárd forintot tesz ki. Ebben vannak alapkutatáshoz kapcsolódó programok, intézményi képességfejlesztési projektek, a vállalati kapcsolatokat erősítő területi fejlesztési programok és az, úgynevezett, nemzeti laborokhoz kapcsolódók is. Az utóbbi a kísérleti megközelítésű kutatásoknak nyit nemzetközi dimenziót, ami annál is fontosabb, mert a jövőt a kifelé mutatott erő mutatja meg.
A MATE erős az innovációban is, hiszen több mint ötven támogatott vállalati együttműködési programban vesz részt. Ezek piaci programok, amik végeredménye konkrét termék. Forrás: MATE Médiaközpont


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online