Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Fontos, gödöllőieket is érintő szja-bevallási tudnivalók

2023-02-20 18:43:04

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) idén is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti azok szja-bevallási tervezetét, akikről munkáltatói, kifizetői adattal rendelkezik. Március 15-étől, KAÜ-azonosítóval már megnézhető az adóbevallási tervezet. Ez azok számára is elérhető, akik csak most regisztrálnak az Ügyfélkapun. Aki mégis ragaszkodik a hagyományos megoldáshoz, az idén is kérheti a NAV-tól a személyi jövedelemadó (szja) bevallási tervezetének postázását.

KAÜ-azonosítót (ügyfélkapu, elektronikus személyi igazolvány, telefonos azonosítás, arcképes azonosítás) igényelni legegyszerűbben bármelyik okmányirodában, kormányablakban lehet, de előzetes időpontfoglalással a főbb NAV-ügyfélszolgálatokon is elérhető ez a szolgáltatás. Az azonosítóval március 15-étől bárki megnézheti a saját adóbevallási tervezetét az eSZJA-oldalon.

Akinek nincs KAÜ-azonosítója, március 16-áig, adóazonosító jele és születési dátuma megadásával többféle módon is kérheti a tervezet postázását:
• SMS-ben a 06-30/344-4304-es telefonszámon a következő formában: SZJAszóközadóazonosítójelszóközééééhhnn,
• a NAV oldalán elérhető webűrlapon,
• levélben,
• a BEVTERVK formanyomtatványon,
• telefonon, a 1819-es hívószámon,
• személyesen, az ügyfélszolgálatokon (Gödöllőn a Kossuth Lajos utca 74. szám alatt).

További adalék, hogy lépésről lépésre vezeti ügyfeleit az adóügyek megoldásához a NAV. A nav.gov.hu portálon már hozzáférhető az a tudástár, ami a különböző élethelyzetekben leggyakrabban előforduló adóügyekhez kínál érthető, tömör információkat, és egyes ügyekhez kapcsolódó, elektronikus ügyintézési felületeket is. A tájékoztatók az emberi életút főbb állomásai szerint csoportosítva, értelemszerűen mutatják be a szabályokat és segítik lépésről lépésre az adózókat.

A NAV Adótudatossági és Közérthetőségi Programjában létrehozott útmutató felület folyamatosan bővül, követi a változásokat, hogy a legtöbbek életében előforduló adózási szituációkban könnyen eligazítsa a magánszemélyeket és az egyéni vállalkozókat. Forrás: NAV Pest Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online