Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Érdemes az önéletrajz-készítést profikra bízni

2023-02-16 13:19:48

Az elmúlt évtizedekben az álláskeresés teljesen megváltozott. Itt nem csak az álláskeresőkre gondolunk, hanem az egész területre: változtak az igények a munkáltatók és a munkavállalók részéről, valamint megjelentek olyan szereplők is, akiknek az a céljuk, hogy a két ügyfélt minél hatékonyabban összekössék. Álláskereső portálok, fejvadászok, de még az önéletrajzunk elkészítésében is kaphatunk segítséget.

Az önéletrajz adja az első benyomást rólunk
Az önéletrajznak nagyon komplex feladata van, mivel a verseny már itt megkezdődik az adott pozícióért. Nagy hangsúlyt kell fektetni a helyes elkészítésére, de túlmisztifikálni sem szabad az egész műveletet. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, van segítség, például: a CV Shark foglalkozik önéletrajz-készítéssel.

Érdemes profikra bízni az egész műveletet, mivel nem csak egyszerű fájlt fogunk kapni cserébe, hanem egy teljes szolgáltatást, ami közelebb visz minket az áhított pozícióhoz. Fontos kiemelni azonban, hogy egy tökéletes önéletrajz sem jelent semmilyen garanciát, az álláskeresés egy komplex folyamat, amibe mindenkinek bele kell tennie a szükséges munkát. Az önéletrajz célja csupán annyi, hogy bejuttasson minket az interjúra.

Egy, de inkább két évtizeddel ezelőtt még nem volt ekkora hangsúly az önéletrajzokon. Elég volt egy átlagos felsorolás mindarról, hogy milyen képesítésekkel és szakmai tapasztalattal rendelkezünk, és kész is volt az „elvárt önéletrajz”.

Inkább volt egy adminisztrációs feladat, mint valódi érték az álláskeresésben. Mára ez azonban teljesen megváltozott az álláskereséssel együtt. El kell adnunk magunkat, amihez az önéletrajz egy nagyon jó „szórólap”, aminél nem feltétlenül az a cél, hogy minél látványosabb, csilivilibb legyen, hanem hogy megfeleljen az adott pozíció elvárásainak.

Nem szabad csak „Az önéletrajz” vonalon gondolkodni
Ma már nem elegendő az, hogy csak egy önéletrajz változattal rendelkezünk. Érdemes mindig az adott pozícióhoz, szakterülethez igazítani a CV tartalmát és megjelenését. Teljesen más elvárások vannak például üzleti, banki területen, mint mondjuk a marketing esetében. Előbbinél lényegre törőnek, minimalistának kell lenni, ezzel szemben utóbbinál már az önéletrajzban megmutathatjuk azt, hogy milyen stílusú marketingesek vagyunk.

Ne spóroljuk meg az időt és tudjuk le a feladatot egy „univerzális” önéletrajzzal, amit minden egyes pozícióhoz használni fogunk. Az adott cége HR-ese vagy a toborzást lebonyolító munkatársa látni fogja az igyekezetet, és ezzel is csak növelni fogjuk az esélyét az interjúra.


Az álláskeresés egy komplex folyamat

Az önéletrajz „csak” az első lépés a sikeres elhelyezkedéshez, de az egyik legfontosabb lépésről beszélünk. Ma már egyre több kihívással találkozhatunk álláskeresés során, de nem kell megijedni, vannak olyan szolgáltatások, amelyek elkísérnek a folyamat elejétől egészen a munkavállalásig, amit kezdhetünk – például – azzal, hogy egy ilyen céget megbízunk az önéletrajz elkészítésével. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online