Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Sisi születésnapján kapott értékes ajándékot a gödöllői kastély

2022-12-28 18:12:49

Amint az köztudott, Erzsébet királyné, Sisi 185 esztendeje, 1837. december 24-én született Münchenben. A királyné születésnapjára emlékezve, december 28-án ajándékot kapott a Gödöllői Királyi Kastély.

A FreylerArt Galéria tulajdonosa, F. Tóth Zoltán (képen jobbra) egy különleges portré párral lepte meg az intézményt. Az elefántcsont szeletekre festett Erzsébet és Ferenc József képek ismeretlen festőtől származnak, és eredeti, 100 év körüli domború üveg védi azokat. A kép pár érdekessége még, hogy láthatóan egyszerre készültek, összetartoznak, de a király fiatalabb, mint felesége.
A rendkívüli ajándékokat F. Tóth Zoltán a lovardában, az Erzsébet királyé karácsonya elnevezésű, sok gyerkőc érdeklődését felkeltő eseménysorozat részeként adta át a gödöllői kastélyt működtető gazdasági társaság ügyvezető igazgatójának, dr. Ujváry Tamásnak (középen). A következő hetekben a kastély muzeológusai igyekeznek kideríteni, hogy a képek mikor és milyen célból készültek.

Az egészséges műtárgypiac kialakulásához és a régi tárgyak megfelelő értékeléséhez, megőrzéséhez nélkülözhetetlen a múzeumok, aukciós házak, galériák és műgyűjtők együttműködése. A múzeumok mecénások, támogatók nélkül még abban az esetben sem fejlődhetnek, ha olyan sok látogatójuk van, mint a gödöllői kastélynak. Ezért is fontos és értékelendő a galéria tulajdonosának nagyvonalú gesztusa a királyné születésének 185. évfordulóján. Forrás: Gödöllői Királyi Kastély közösségi oldala


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online