Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Több mint 30 millió forinttal drágul a Gödöllő központját az üzleti parkkal összekötő kerékpárú építése

2022-12-20 10:36:54

Amint arról korábban hírportálunk is beszámolt, a gödöllői önkormányzat közel 415,5 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert a városközpont (kastély) és a település nyugati határában található üzleti park közötti kerékpárút kiépíttetésére. A munkálatok kora ősszel elindultak és közeleg a beruházás befejezése.

Csakhogy, a két fázisban zajló munkálatok végzése során kiderült, a projekt megvalósításához rendelkezésre álló anyagi forrás nem lesz elegendő, mert a közműtérképen nem jelölt beton csapadékvíz-elvezető árokra bukkantak a Tessedik Sámuel utca és az üzleti park közötti szakaszon, ami miatt módosítani kellett a kerékpárút nyomvonalát. Az ezzel kapcsolatban elvégzett pótmunka (földmunka, töltésépítés, bozót- és cserjeirtás, talajterhelési mérések, talajcsere) azonban többletforrást igényel.

A műszaki ellenőr jóváhagyásával azt is kiszámolták, hogy bruttó 33.567.00 forint (nettó 26.431.000 forint) szükséges a kivitelezőnek ahhoz, hogy teljesítse a váratlanul felmerült feladatokat. Mivel a pályázati keretek között ez az összeg nem biztosítható, a gödöllői önkormányzatnak kell(ett) közpénzhez nyúlnia. Ehhez a városatyák december 15-én hozzájárulásukat adták, így a város 2023-as költségvetésének terhére teljesíthető a szóban forgó összeg átutalása.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online