Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Fizetőssé válik a Kossuth Lajos utcai SPAR előtti parkoló

2022-12-19 10:18:09

December 15-i tanácskozásukon a gödöllői képviselőtestület tagjai három helyi rendelet bizonyos pontjainak módosítását fogadták el. Nézzük a jogszabályi változásokat és azok okát!

• A településkép védelméről szóló, a közterületi reklámok és reklámhordozók elhelyezhetőségét szabályozó törvényi változások, valamint az elektromos roller-bérlés Gödöllőn történő meghonosítása tették indokolttá a város közterületeinek használatáról, a közterületek és a vásárok rendjéről szóló, a kihirdetését követő napon hatályba lépő önkormányzati rendelet módosítását.

• A közterületek és az egyes, nem közterületnek minősülő ingatlanok tisztántartásáról, állagának megóvásáról szóló helyi rendeletbe, kihirdetését követő napi hatálybalépéssel – a Városrendészet munkatársai által egyre sűrűbben tapasztalt negatívumok miatt – bekerült az a kitétel, miszerint: a közút mellett fekvő ingatlantulajdonosa köteles gondoskodni arról, hogy az ingatlanáról a közútra, közterületre föld, iszap, kő, vagy egyéb anyag ne kerülhessen, illetve, amennyiben ez megtörténik, köteles onnan azonnal eltávolítani.

• Három, „életszerűnek” mondható körülmény is indokolttá tette a városban kialakított várakozási területek kijelöléséről, rendjéről és a várakozási díjról szóló önkormányzati rendelet pontosítását, kiegészítését.
A kihirdetést követő napon hatályossá váló helyi jogszabályban új rendelkezés, hogy a díjfizető zónán belül a díjfizetési kötelezettség minden olyan parkolóhelyen fennáll, ahol a többi várakozó gépjármű megközelítésének vagy elindulásának akadályozása nélkül várakozni lehet. Ez a kitétel az olyan parkolóhelyek használata miatt lett része a rendeletnek, ahol nincs felfestve a várakozási hely (például: Petőfi Sándor utca, Bajcsy-Zsilinszky Endre utca).

A jövőben a Gödöllőn nem székhelyként vagy telephelyként, hanem fióktelepként nyilvántartott bankok alkalmazottjai is kedvezményes parkolóbérlethez juthatnak. Egy gépjárműre a kedvezményes éves bérlet díja a kedvezmény nélküli éves bérlet árának 10 százaléka, további – legfeljebb – három gépjármű esetében a kedvezmény nélküli éves bérlet árának 40 százaléka.

Március 1-jétől bővül a városban igénybe vehető fizetőparkolók száma (hétköznap 1.345 darab, szombaton 1.391 darab). Ennek az az oka, hogy a Kossuth Lajos utcai SPAR- áruház előtti területen található 49 darab várakozóhelyet – új, úgynevezett, 20 forint/másfél órás zónaként – is bevonják a rendszerbe. Ezzel településünkön – a Művészetek Háza épületének környékét és a Kossuth Lajos utca üzletsor mögötti részt beszámítva – három olyan parkolóövezet lesz, ahol kedvezményes díj ellenében hagyhatjuk magára autónkat 90 percig.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online