Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A lounge garnitúrák típusai, amiket minden kertben szívesen látunk

2022-12-10 12:08:38

Ma már egyáltalán nem kirívó az, ha egy kerti bútor tudja azt a kényelmi szintet garantálni, amit eddig csupán a nappaliban tudtál elképzelni. A lounge garnitúrák teret adnak a szabadtéri beszélgetésekhez, baráti borozásokhoz. De milyen fajtái is vannak, és miből készülhetnek ezek a remek bútorok? Ezt fejtjük ki a következő bejegyzésben.

Milyen szempontok szerint érdemes kerti bútort választani?
A kerti bútor kiválasztása igen sok mérlegelendő kérdés elé állít mindenkit. Vannak kiemelten kezelendő és kevésbé fontos szempontok is, de a lényeg, hogy a végén egy olyan bútordarab mellett tegyük le a voksunkat, ami az egész családnak a megelégedésére szolgál.

Te is keresed a tökéletes kerti bútort? Válogass a SpaTrend kerti ülőgarnitúrái közül, hogy a nappali kényelmét élvezhesd minden alkalommal, amikor a teraszon beszélgettek!

A bútor vásárlása előtt át kell gondolni, hogy mekkora hely áll rendelkezésetekre, hogy jellemzően hányan fogjátok használni az adott garnitúrát, valamint hogy milyen céllal vennétek a bútort. Jó már előre tudni, hogy főként a közös étkezésekhez szeretnétek használni a teraszt, vagy csupán egy kellemes kültéri kiülős helyre vágytok.

A lounge bútorok típusai
A lounge bútorokat az elosztásuk szerint 3-felé tudjuk csoportosítani:

• Lounge sarokgarnitúrák: ezek a garnitúrák jellemzően L alakú elemet tartalmaznak, és többnyire szimmetrikusak. Ennek köszönhetően nem vagy bekorlátozva, hogy milyen irányba érdemes elhelyezni, bármelyik sarokba berakhatod.
• Moduláris sarokgarnitúrák: az előbbi típusnál nagyobb fantáziának enged teret, hiszen a sarokelem is több részre szedhető, így többféleképpen is el tudod osztani a garnitúra elemeit a térben.
• Kanapés ülőgarnitúrák: jellemzően 2-3 elemből álló szettekről beszélhetünk ez esetben, amik könnyűszerrel szétoszthatóak a térben. Nagyon jól mutatnak, ha egy tágas helyiség középpontjába helyezed őket, de a területen eloszlatva is egyértelműen össze tudják fogni teret.


A lounge garnitúrák alapanyaga

A kerti bútorok esetében kiemelt fontossággal bír, hogy megfelelő alapanyagokból készüljön minden egyes porcikájuk, hiszen az időjárás minden eleme kikezdheti őket a szabad ég alatt töltött idő alatt.

• Fém váz: a fém vázra készült bútorok igen modern megjelenést tudnak kölcsönözni az adott helyiségnek, és további előnyük, hogy nagyon erős szerkezetet tudnak biztosítani kifejezetten alacsony súly mellett.
• Fa: a fából készült kerti bútorok kicsivel több odafigyelést igényelnek, hiszen a szerves alapanyag rendszeres utógondozást kíván. Cserébe viszont otthonos, meleg környezetet alakítanak ki magunk körül.
• Rattan és polyrattan fedés: ezek a bútorok is többnyire fém szerkezetre épülnek, viszont az otthonos luxust sugárzó kézzel szőtt bevonat mellett. Ezek a garnitúrák fejedelmi kényelemmel hívogatnak mindenkit.

Nézz körül a kínálatban, és válassz igényeid szerint! (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online