Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Vízgazdálkodási munkacsoport alakul az „élhetőbb Gödöllőért”

2022-11-19 09:41:27

Szeptember 22-én Gémesi György még úgy vélekedett, hogy két olyan terület van, amire a gödöllői önkormányzatnak a következő félévben kiemelt figyelmet kell fordítania: a hulladékgazdálkodás és az energiagazdálkodás. A polgármester a problémák észlelésére és a megoldási javaslatok kidolgozására munkacsoportok életre hívását kezdeményezte a képviselőtestület tagjainál, akik ezt támogatták.

November 17-ére kiderült, hogy létezik egy harmadik, erősen aggályos terület is, nevezetesen: a vízgazdálkodás. Gémesi indoklásában utalt arra, hogy a klímaváltozás hatása az elmúlt két évben már Gödöllőn is érzékelhető volt, a DMRV Zrt. által üzemeltett ivóvíz-hálózatban előfordultak nyomáshatékonysági problémák, amik átmeneti vízkorlátozással is jártak.

A 15 napon belül megalakuló munkacsoport – a polgármester által a testületi ülésen felkért blahai képviselő, Máthé László és a bő három évtizede a sivatagban szerzett szakmai tapasztalatait felajánló Epres György képviselő (mindketten Szövetség Gödöllőért) kivételével – egyelőre meg nem nevezett tagjaitól a város első embere azt reméli és várja el, hogy tudásukkal, tapasztalataikkal járuljanak hozzá a saját (önkormányzati) hatáskörben megvalósítható, minél előbbi bevezetésre alkalmas érdemi megoldások kidolgozásához, tegyenek javaslatot a jogszabályi keretek esetleges módosítására azzal a céllal, hogy „élhetőbb” legyen Gödöllő.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online