Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Miért fontos a külső világítás?

2022-11-13 18:57:34

A külső világítás minden évszakban egyaránt fontos, de a tél közeledtével még hatványozottabban szükség van rá. Rövidülnek a nappalok, az óraátállítás miatt is változnak a látási viszonyok. Milyen megoldások segíthetnek kültéren?

A külső világítást is illik megtervezni
A külső világítást is érdemes előre megtervezni, annak érdekében, hogy az személyre szabottan működhessen. Kézenfekvő, hogy minden családi ház sajátos jellemzőkkel rendelkezik, azaz, ezekhez mérten kell a külső világítását is kivitelezni. Ez elsőre bonyolultnak tűnhet, de az Alkonylámpánál kapható kültéri lámpák sokféleségének köszönhetően nem lesz nehéz jó döntéseket hozni.

Az udvar és a kert megvilágítására alkalmas eszközök megfelelő elhelyezésével egyszerre két dolgot tudsz eredményesen kezelni. Egyrészt az optimális fényviszonyokat, másrészt az adott terület esztétikáját. Egy a kertben felállított kandeláber, vagy a teraszon elhelyezett fali lámpa, amelyek stílusukban passzolnak a házhoz, még szebbé teszik annak kinézetét.

Külső világítás: ahány ház, annyi szokás?
A külső világítás megtervezése azért tanácsos, mert ezzel rengeteg időt és bosszúságot tudsz megtakarítani. Ha sikerül tudatosan válogatni a jobbnál jobb alternatívák között, akkor mindig azok a lámpák fogadnak hazaérkezéskor, melyek a neked megfelelő fényviszonyokat teremtik meg.

A külső világítás előnyeiről nem igazán kell sokat beszélni, hiszen sötétben alapvetően a biztonságos közlekedés feltételeinek a megteremtése a cél. Az sem elhanyagolható szempont, hogy egy jól elhelyezett kerti lámpa megvédi majd az otthonodat és az értékeidet azoktől, akik rosszban sántikálnak. Persze, a hangulatteremtő hatásukról sem szabad elfeledkezni, hiszen csodaszép látvány a hófödte kert esti megvilágításban.

Ami kültéri az lehet beltéri, de ami beltéri az nem lehet kültéri!
Erről az igazságról soha ne feledkezz meg, mert annak olyan következményei lehetnek, amelyekkel te sem szeretnél szembesülni. A kültéri világításra szolgáló lámpák a beltéri fényforrásoktól számos jellemzőjükben eltérnek. Csak néhány példa:

• Magasabb IP védettséggel rendelkeznek, azaz: időjárás-, víz- és UV-állók
• Beépített LED fényforrásokat tartalmaznak, aminek az előnyei verhetetlenek: energiatakarékosak, költséghatékonyak, hosszú az élettartamuk
• A LED fényforrások bizonyos részének szabályozható a teljesítménye és a fényereje


Milyen típusú lámpák közül választhatsz?

Szerencsére, a választék széles:

• Kültéri mennyezeti lámpák: erkélyeken, a teraszon, a garázsokban használják.
• Talajba süllyeszthető lámpák: napjainkban már te is egyszerűen beszerezheted az eddig csak a parkokban fellelhető lámpatípust
• Kültéri fali lámpák: bevilágítható vele a járda vagy az autóbeálló
• Kültéri állólámpák: utak melletti területeket világíthatsz meg velük
• Kültéri mozgásérzékelős lámpák: beépített szenzorai a mozgást érzékelve működésbe hozzák a fényforrást.
• Napelemes kültéri lámpák

Tervezd meg te is a külső világítást és mondj nemet a sötétségre! (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online