Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A műanyag ablak kiválasztásának szempontjai

2022-11-12 18:52:11

Ha lakásában ablakcserére kerül sor, vagy még csak épülőben van az álomháza, akkor az egyik nagyon fontos lépés a megfelelő nyílászárók megtalálása és beépítése. Az ablakok és az ajtók sokféle funkciót töltenek be. A hő-és hangszigetelés, valamint a fény beengedése mellett komoly esztétikai funkcióval rendelkeznek.

Alakjuk, méretük, formájuk, színük karaktert ad a háznak, de ugyanígy el is ronthatja az összhatást. Érdemes tehát alaposan megtervezni és gondosan kiválasztani a megfelelő nyílászárókat ahhoz, hogy külsőleg is meg legyen elégedve a végeredménnyel, azonban az ablakok a rendeltetésüknek is megfeleljenek.

A műanyag ablakok tulajdonságai
A neves márkák kiváló termékeket kínálnak, ezért a Zsola Ablak Kft. többféle árkategóriában forgalmaz ablakokat, azonban mégis vannak köztük leheletnyi különbségek. Adott márkán belül is vannak változatok, amik más és más tényezőkre helyezik a hangsúlyt.

A márkás műanyag nyílászárók közös tulajdonsága, hogy könnyen tisztíthatók, nem igényelnek különösebb gondoskodást, kiváló a hő- és hangszigetelési képességük és a vasalatokat is könnyű működtetni. Azonban látható, hogy bizonyos tulajdonságaikban, valamint az árakban is lehetnek jelentősebb különbségek.

Néhány fontosabb márka egyedi jellemzői
Aluplast:
Német márka, 70-85 mm-es beépítési mélységgel, 5 vagy 6 kamrával, Maco Multimax vasalattal, több színben.

Kömmerling: A műszaki tulajdonságai és a gyártói garancia miatt a leginkább ajánlott ablakmárkák közé tartozik. A termékei 76 mm-es beépítési mélységű, 5 légkamrás, hőhídmentes, acélmerevítéssel rendelkeznek és a ROTO vasalat teszi őket tökéletessé.

Rehau: Ez a márka is a ROTO vasalatot használja ablakaihoz, melyek beépítési mélysége lehet 70, illetve 80 mm, és 5 vagy 7 légkamrával rendelkezik. Hőhídmentes, színtartó, ütésálló PVC-ből készítik, acélmerevítéssel és hőszigetelt üveggel.

Schüco: német profilrendszer 82 mm-es beépítési mélységgel, 7 légkamrával, hőhídmentes ütésálló PVC profilból készült. A hibás működést és kiemelést gátló ROTA vasalat biztosítja a szerkezet működését. Szintén ajánlott ezt a márkát választani.

Spectus: 70 mm-es beépítési mélység, 7 légkamra és ROTO vasalat jellemzi.

Iglo: Iglo 5 és Iglo Energy verziók közül választhatunk, az előbbi 70 mm mélységű, 5 légkamrás, rejtett MACO MULTIMATIC vasalattal rendelkezik, az utóbbi pedig 82 mm-es beépítési mélységgel, 7 légkamrával is szintén ezzel a vasalattal kerül gyártásra.

Avantgarde: 70 vagy 80 mm beépítési mélységben, 5 légkamrával, Maco biztonsági vasalattal készül.


Fontos a minőség!

A márkás műanyag ablakok vásárlása esetén nem kell attól tartani, hogy néhány év után cserére szorulnak, hanem méltán bízhat abban, hogy egy életre szóló választásnak bizonyulnak. A kiválasztáskor legyen figyelemmel arra, hogy milyen a lakás szigeteltségi állapota, mekkora üvegfelületről van szó, és hogyan szeretné nyitni az ablakot. A kiváló minőségű termék a gyártói garanciával és a szakszerű beépítéssel hosszú, problémamentes éveket biztosít Ön és ablaka számára! (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online