Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A calvados is megér egy próbát, ismerd meg közelebbről!

2022-11-11 18:24:29

Karakteres, almás ízek – ezt kínálja a calvados! Ez a különleges almabor párlat igazán megérdemli a figyelmet, hiszen páratlan ízélménnyel kényeztet. Egy kellemes nyáreste, egy plédbe vackolódó őszi napon a calvados tökéletes kiegészítő lesz, ha egy kellemes italra vágysz.

Elegancia és harmónia
A Prémium Italnagykereskedés Online calvados kínálatában fantasztikus almabor párlatok várják azokat, akik kedvelik az egyszerre elegáns és harmonikus ízeket. Habár maga az almabor már nagyon hosszú múltra tekinthet vissza, a calvadosnak mindössze pár évtizedes történelem áll a háta mögött. Annak ellenére, hogy nem támaszkodhat évszázados tapasztalatokra, ez a francia borpárlat valódi tradíciókat, ugyanakkor inspiráló innovációkat is maga mögött tudhat.

Nem véletlen tehát, hogy minden korty valóságos kaland, és a benne rejtőző harmóniák révén pedig minden alkalommal képes újat nyújtani. A Chateau du Breuil lepárló 1954-es megalapítása óta nagyon sok változáson ment át maga az ital, így mára egy színvonalas, magas minőségű és elegáns nedű lett, amelyet véletlenül sem szabad elfelejteni vagy akárcsak véletlenül mellőzni azoknak, akik kedvelik az ízekkel, a zamattal kapcsolatos élmények átélését.

Szívesen csavarnál még egyet a dolgon?
A calvadost egy izgalmas párosításban is érdemes megkóstolnod ebben az esetben, ez pedig nem más, mint a kávéd megízesítése ezzel a szesszel. Az erős eszpresszóba elég néhány csepp ahhoz, hogy örökre maradandó élménnyel ajándékozhasd meg magadat. Talán éppen ez lesz a legújabb kedvenc koktélod!


Hogyan készül a calvados?

Habár borpárlattal sokféle formában találkozhatunk, és a calvadost gyakran összekeverik az Apple Jackkel, ami hatalmas hiba, hiszen óriási különbség van a két ital között, az egészen biztos, hogy a calvados képében egy egészen páratlan nedűt élvezhetünk.

A borpárlat csak akkor lehet calvados, ha megfelel az előírt, ráadásul törvényben is rögzített elvárásoknak! Mindjárt a konyak is eszünkbe juthat, ha megtudjuk, hogy létrehozásának területi követelményei is vannak, ebben az esetben a Calvados-környéki területek jöhetnek kizárólag szóba. A nedű elkészítéséhez felhasznált almalé jellemzői is nagyon lényegesek, és mindig egyedileg és pontosan szabályozott az is, hogy a felhasználásra kerülő almák milyen mértékben lehetnek, illetve legyenek savanykásak, édesek vagy éppen kesernyések.

Az érintett területen vagy 200 különböző almafajta terem, így bőséges a kínálat ahhoz, hogy mindenki, aki calvados készítésével foglalkozik, megteremtse a saját, egyéni receptúráját, és ennek megfelelően azt a meghatározó ízvilágot, ami az ő italát egyedileg jellemzi. Ráadásul, némi körte is kerülhet az alapanyagba, így még tovább színesedik a sor.

Az almából előbb pürét készítenek, majd ebből préselik az almalevet. Ezt előbb erjedni hagyják, így születik meg az almabor. A lepárlás csak ezután következik, amit még tölgyfahordóban történő érlelés is követ. A végeredmény pedig a már említett fantasztikus ital. Kóstold meg te is! (x)


Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online