Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Október 23-i gödöllői megemlékezés: nem jelent békét az erőszakkal fenntartott rend

2022-10-23 15:32:27

Október 23-án – ahogy az elmúlt években rendszeresen – idén is a délutáni órákban zajlott le a városi megemlékezés-sorozat az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulója alkalmából. Elsőként a gödöllői nemzetőrség egykori épületének (Bezsilla-villa) Szabadság út 9. szám alatt lévő kertjében az elmúlt évben felállított emlékműnél koszorúztak magánszemélyek, illetve a különböző helyi intézmények és szerveztek, valamint politikai pártok képviselői.

A Gödöllői Városi Fúvószenekar térzenéjével és a Gödöllői Fiatal Művészek Egyesülete tagjainak A nép hangjai című, Horváth Zoltán által szerkesztett és rendezett műsorával lezajlott megemlékezés szónoka idén Molnár Gergely képviselő volt. A helyi vezetés legfiatalabb tagja gondolatai során – kortársaira is utalva – kiemelte, mindenkit arra bátorít, keresse meg, mit üzennek számára az 56-os hősök, és merje követni példájukat. Hozzátette: számára a béke nem csak egy nemes, de talán a legszebb cél is, amit nem szabad összekeverni az erőszak útján fenntartott renddel.

A Szövetség Gödöllőért önkormányzati képviselői elhelyezik az emlékezés virágait a tavaly áprilisban a 802. számú Szent Korona Cserkészcsapat birtokába került Bezsilla-villa épületének kertjében felállított 56-os emlékoszlopnál

A program zárásaként a Dózsa György úti köztemetőbe vonult a megemlékezők egy csoportja, ahol megkoszorúzták az 1956-os forradalom gödöllői hősi halottai, Balázsovich András és Kiss Antal sírját. A mindössze 17 éves Balázsovich Andrásnak egy mellkas-lövés okozta a halálát, amikor október 25-én megkísérelt átmászni a gödöllői nemzetőrségi épületének kerítésén, a 19 esztendős Kiss Antal pedig egy fejlövéstől hunyt el Budapesten, ugyancsak 1956. október 25-én.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online