Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mit mutatnak a gödöllői költségvetés első féléves tényszámai?

2022-10-02 14:24:29

Szeptember 22-i ülésükön a gödöllői képviselőtestület tagjai – mások mellett – a város februárban elfogadott, azóta többször módosított költségvetése első félévi, június 30-ig történt megvalósulásának adataival is szembesülhettek. A teljesség igénye nélkül nézzük, hogy az előirányzott legfontosabb bevételi és kiadási tételeket időarányosan milyen százalékban sikerült teljesíteni.

Bevételek
Közhatalmi bevételek (adók): 56,58%
Működési bevételek: 30,64%
Felhalmozási bevételek (fejlesztés, felújítás) 58,33%
Ebben a körben új, a városi büdzsé év eleji elfogadásakor még nem ismert elemként jelenik meg az a 186,2 millió forintos támogatás, ami részben a palotakerti óvoda nyílászáró-cseréjéhez, részben a Művészetek Háza Gödöllő épülete napelem-parkjának létesítéséhez biztosít forrást.
Finanszírozási bevételek (hitel, maradvány) 88,51%
Költségvetési bevételek mindösszesen 52,96%
Városi bevételek mindösszesen 65,47%

Kiadások
Kötelező feladatok 40,35%
Önként vállalt feladatok 39,06%
Működési feladatok 40,33%
Felhalmozási feladatok 11,65%
Városi kiadások mindösszesen 29,4%

A fenti arányok alapján nem túlzás kijelenteni, hogy az – egy kivétellel – időarányosnak tekinthető 50% felett teljesült bevételekkel szemben, a főbb kiadási tételek mindegyike alulmúlta a „feles” szintet. Amennyiben a gazdasági körülmények nem lennének kiszámíthatatlanok, azt lehetne gondolni, hogy bár, decemberig elvileg kevesebb időarányos bevételre lehet számítani, kiadási oldalon viszont jöhet a dúskálás a gödöllői adófizetők számára oly kedves és hasznos javakban. Gyanítjuk, nem így lesz…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online