Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Labdarúgás: felőrölte az 50 percen át emberhátrányban játszó veresiek erejét a gödöllői legénység

2022-09-24 18:18:01

A riválisok utóbbi két bajnoki összecsapását a gödöllőiek nyerték (1-0 tavaly ősszel hazai pályán és 3-0 idegenben, idén májusban), ám ez önmagában minden bizonnyal kevés lett volna az újbóli GSK-üdvösséghez. Hogy mennyire igazolja a két formáció tabellán elfoglalt helyezése (2. és 12.) a jelenlegi erőviszonyokat, többek között, erre is választ adott a „regionális el clasico-nak” is titulálható ütközet.

Nincs mit szépíteni a dolgon, az első félidőben minkét csapat adós maradt a kreatív játékkal. A hazai gárda ment előre és darált, a vendégek pedig rendre lezárták azokat a folyosókat, ahol a gödöllőiek veszélyesek lehettek volna a kapujukra. Bő félóra elteltével a veresiek előtt adódott gólszerzési lehetőség, mi több, egy jobboldali szabadrúgást követően lesgólig is eljutottak. A másik oldalon Koziorowski Richárd kiugrás utáni próbálkozása tűnt ígéretesnek, ám érintetlen maradt a vizitálók hálója. A 40. percben a nem sokkal korábban csereként pályára lépett a VVSK-s Kakuk Erik alkalmazta azonnali piros lapot érően az agresszív letámadást, távolról is jól hallható belépőjét követően Dolhai Gergőt kellett ápolni.

A második félidőben gyakorlatilag csupán idő kérdése volt, hogy mikor tudja feltörni a veresi védvonalat a gödöllői tizenegy. Ez Dolhai Gergő parádés, szűk 20 méterről eleresztett lövéséből a 61. percben sikerült, amikor a bőrgolyó kicsipkézte a vendégek kapujának jobb felső sarkát. A mindent egybevetve megérdemeltnek mondható gödöllői siker a lefújás előtti másodpercekben vált biztossá, amikor Koziorowski Richárd jól irányzott fejesét képtelen volt ártalmatlanítani a veresi cerberus.

Miután a gödöllői ütközettel egyidőben lezjalott Dunaharaszti – Vecsés rangadó gól nélküli döntetlennel zárult, városunk együttese a bajnoki tabella élére ugrott.

Pest megyei I. osztályú bajnokság, 6. forduló:                                                                        
Gödöllői SK – Veresegyház VSK 2-0
(0-0)
Gólszerzők: Dolhai Gergő,  Koziorowski Richárd.
A Gödöllői SK csapata 15 ponttal, 15-3-as gólkülönbséggel a tabella 1. helyén áll a Pest megyei I. osztályú bajnokságban. Következik: Vác VLSE – Gödöllői SK október 1., szombat 15 óra.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online