Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Praktikus kiegészítők kerékpárokhoz

2022-09-13 11:20:52

Van, aki már évtizedek óta kerékpározik, mások csak hébe-hóba szállnak nyeregbe, és vannak olyanok is, akik most ismerkednek meg a biciklizés előnyeivel. Számukra állítottunk össze egy hasznos kisokost arról, milyen kerékpáros kiegészítőkre van szükség.

1. Kerékpárjavító készlet
Még mielőtt elindulnánk, győződjünk meg róla, hogy minden tökéletesen működik! Ellenőrizzük a csengőt, a lámpákat, a féket. Jobb, ha a legelsők között beszerzünk egy kerékpárjavító készletet, ami tartalmaz minden fontos eszközt.

Az Ajándéktárgyközpont kerékpáros kiegészítői között többfélét is találunk, van köztük olyan is, amiben a lánc visszarakására, defekt javítására is alkalmas, és mindez praktikus tokban, hogy könnyen magunkkal is vihessük. Ez akár egy szép ajándék is lehet, ha újdonsült kerékpáros ismerősünket szeretnénk meglepni valami hasznos dologgal, hiszen itt emblémáztathatók is a termékek.

2. Kerékpárlámpák
A másik fontos dolog, ami nélkül nem indulhatunk útnak: a működő lámpák. A KRESZ-szabályok pontosan előírják, miből mennyit és hova kell felhelyezni, de ne csak a törvényi előírások miatt tegyük ezt meg!

A biztonság érdekében elöl és hátul is legyenek lámpák a biciklin, és egészüljenek ki fényvisszaverőkkel! Kivilágítatlan utakra válasszunk LED-es lámpát!

3. Biciklitáska
Akik gyakran kerékpároznak, jól tudják, hogy az egyik hátulütője a dolognak, hogy nem sok mindent vihetünk magunkkal közben. Van, aki hátizsákot választ, van, aki oldaltáskát, ha biciklivel indul útnak.

Az is nagyon praktikus, ha eleve van a járgányra felszerelve egy kis kosárka, amibe bele tudunk tenni – például – egy bevásárló szatyrot tele termékekkel. Ha csak leugrunk a haverokkal kávézni, akkor elegendő lehet egy kisebb táska is, amiben a fontosabb iratainkat, telefonunkat, kulcsunkat, pénztárcánkat kell csak eltenni. Hosszabb utakhoz, túrázáshoz nyeregtáskát szoktak javasolni, amit az ülés mögötti csomagtartóra kell felhelyezni.

4. Biciklipumpa
Ez is kihagyhatatlan kellék. A kerékpár karbantartása során ezt fogjuk a leggyakrabban használni, ezért mindenképp kell belőle egy.

Ma már komolyabb, professzionális pumpák is kaphatók, amik jól jelzik, mennyi levegő kell még a gumiba, de kisebb, úgynevezett, minipumpa is létezik, ami akár egy zsebben is elfér, ezért könnyen hordozható.


5. Biciklizár

Szintén nélkülözhetetlen kerékpáros kiegészítő. Van, aki egyszerre többet is használ, hogy biztosan ne lopják el szeretett járművét. Vannak kulcsos és számkódos verziók is.

6. Bukósisak
A kerékpározásnak is ugyanolyan szabályai vannak, mint az autóvezetésnek: figyelmesen, biztonságosan kell haladni a forgalomban, magunk és mások testi épségét nem szabad veszélyeztetni. Éppen ezért bukósisakra is mindenképp szükség lesz!

Persze, minél profibb valaki, annál több kiegészítőt fog beszerezni magának. Az Ajándéktárgyközpont oldalán egyedi kivitelezésben is rendelhetők – például – üléshuzatok, táskák, sapkák, kulacsok is, amik szintén fontos kellékek lehetnek – például – egy túra során. A kerékpározás igazi hobbivá válhat bárki számára! (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online