Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Résztvevőket toboroz Másfélfokos Műhelyéhez a gödöllői székhelyű GreenDependent Intézet

2022-08-30 11:05:23

Hét európai ország kutatói és gyakorlati szakemberei tavaly májusban útjára indították az EU Másfélfokos életmód európai kutatási projektet. A projekt fő célja az életmódváltozás elősegítése a 1,5°C-os klímacélnak megfelelően. Keresik, hogy mely életmódváltozások segítik a leghatékonyabban a klímacél elérését, és így a klímaválság enyhítését. Továbbá, hogy az életmódváltozás megvalósításában mi segíti, illetve mi gátolja az egyéneket, háztartásokat.

Hogy elérje céljait, a projekt útmutatást dolgoz ki a döntéshozók, cégek, civil szervezetek és az egyének számára is. Ennek keretében öt országban (Magyarország, Lettország, Németország, Spanyolország és Svédország) összesen 125 kiválasztott személy részvételével – úgynevezett – Másfélfokos Műhelyeket szervez a konzorcium Budapesten, október 8-án.

A gödöllői székhelyű GreenDependent Intézet – mint a projekt magyarországi lebonyolító partnere – magánszemélyek jelentkezését várja a Másfélfokos Műhelyre. A jelentkezéseket ezen a linken fogadják szeptember 10-ig.
A kiválasztott személyekkel többek közt arra keresnek választ, hogyan tudunk mi, egyének és háztartások, klímatudatosan, klímabarát módon élni, valamint az ilyen életmód megvalósításában mi segít, illetve mi akadályoz minket.

A Műhelyen a részvétel ingyenes, az útiköltséget megtérítik. A részvételhez nincs szükség semmilyen speciális tudásra, hiszen mindenki saját életének legjobb szakértője! A jelentkezőket a GreenDependent Intézet választja ki úgy, hogy minél sokszínűbb csoport alakuljon ki.

Miért éri meg csatlakozni? Többek között azért, mert a résztvevők
• megtudják, milyen hatással van mindennapi életünk a klímaválságra, és mi az a karbon-lábnyom,
• megismerik saját karbon-lábnyomukat, és felfedezik, hogyan csökkenthetik hatékonyan,
•  kipróbálhatják Magyarországon az elsők között a Kislábnyomos Klíma Kirakót,
• hozzájárulnak az életmódunk okozta környezeti problémák megoldásához,
• aktív közreműködők lesznek egy európai kutatási projektben,
• és mindeközben kipróbálhatják, milyen egy klímatudatos ebéd, valamint kisebb klímabarát ajándékkal is megköszönjük munkájukat!


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online